Маніяк-ґвалтівник вже півроку прилюдно нападає на жінок у Києві (ФОТО злочинця)

П'ятниця, 25 лютого 2011, 11:58
У Святошинському районі Києва вже півроку розгулює ґвалтівник, який учинив, тільки за відомими міліції фактами, два напади на жінок. Оприлюднити цю інформацію правоохоронці зважилися, тільки коли з'явився відеозапис до цих пір не спійманого злочинця.
фоторобот

«Ще у вересні минулого року на вулиці Симиренка навпроти будинку № 23 був скоєний напад на киянку, яка живе на цій же вулиці, – розповідає Тетяна Малишева, помічник начальника Святошинського РУВС. – Жінка йшла з роботи близько 9 години вечора, раптом до неї підскочив коротко стрижений молодик, схопив за шию, а до грудей приставив якийсь гострий предмет, можливо ніж. Нападник наказав їй мовчати, мовляв якщо писнеш вб'ю. Жертва так перелякалася, що у неї пропав дар мови».

У цей час злочинець затягнув жінку під міст над місцевим озером. Все це відбувалося на очах перехожих, однак ніж зловмисник ховав у рукаві і з боку могло здатися, що він не душить, а обіймає за шию свою знайому. До того ж жертва не могла кричати – можливо через це люди і подумали, що це пара коханців, і не стали втручатися. Злочинець, відчуваючи свою безкарність, дві години гвалтував киянку.

Є версія, що це маніяк, тому що крім сексуального насильства нічого з речей жертви його не зацікавило. Потерпіла одразу ж викликала міліцію, проте затримати ґвалтівника по «гарячих» слідах не вдалося.

«Оперативники здійснили колосальну роботу: опитали всіх можливих очевидців, знайшли всі відеокамери в цьому місці і ретельно переглянули запис кожної разом з жертвою, – продовжує прес-офіцер Малишева. – Вдалося знайти запис в одному з магазинів, де був зображений ґвалтівник».



Пізніше виявилося, що зґвалтована в той день жінка була вже другою його жертвою. Спочатку він намагався напасти на іншу жінку, однак вона вирвалася і забігла в магазин на вулиці Симиренка. Зухвалий злочинець пішов за нею, але в людному місці повторити напад побоявся. Чомусь киянка не викликала міліцію, не вказала охороні торгового залу на переслідувача, тому він спокійно вийшов з магазину і знайшов собі другу жертву.

На сьогоднішній день ґвалтівник все ще не схоплений і міліція толком не знає, чи були ще зґвалтування на його рахунку і чи є зв'язок між нападом на вул. Симиренка та аналогічними злочинами на Троєщині та на вул. Чорновола. Є обґрунтовані припущення, що жертв у нього було більше, але вони побоялися заявити про це в міліцію.

З початку 2011 року в Києві сталося дев'ять зґвалтувань, п'ять, за інформацією міліції, вже розкрито.

Міліція просить всіх, хто володіє будь-якою інформацією про цього суб'єкта невідкладно телефонувати за тел.: 424-12-31, (097) 731-22-40 – співробітник УВС Єпіфанов Олександр або 102. Прикмети злочинця: вік 25 років, зріст 170-175 см, середньої статури, волосся коротке, темне, ніс з горбинкою. Був одягнений у спортивний костюм темного кольору, куртка на рукавах зі світлими смугами, світлу футболку з короткими рукавами і світлі кросівки.
 

comments powered by HyperComments