Харків'янин помер після побоїв в міліції

П'ятниця, 1 квітня 2011, 17:00
Прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом умисного спричинення тяжких тілесних ушкоджень громадянину працівником міліції.
ізолятор

Прокуратурою м. Харкова 31 березня порушено кримінальну справу  стосовно 24-річного помічника оперуповноваженого відділу карного розшуку ГУМВС України в Харківській області сержанта міліції за фактом умисного спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, а також за фактом перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки за ч.2 ст.121, ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України.

Слідством встановлено, що 30 березня під час виконання своїх службових обов’язків, перебуваючи біля торгівельно-розважального комплексу в м. Харкові, три працівники міліції,   в тому числі  помічник оперуповноваженого, без достатніх на те підстав незаконно, з перевищенням наданих їм повноважень затримали  двох громадян, застосувавши до одного з них фізичне насильство.
 
Обох громадян було доставлено до приміщення ГУМВС України в Харківській області, де  їх безпідставно  тримали  більше години. Не дивлячись на неодноразові скарги одного із затриманих на погане самопочуття у зв’язку зі спричиненням йому тілесних ушкоджень, працівники міліції відмовили йому в наданні медичної допомоги, при  цьому помічник оперуповноваженого завдав затриманому ще кілька ударів.
 
За годину обох затриманих вивели з приміщення обласного управління міліції. Громадянина, до якого було застосовано фізичне насильство, було доставлено до Харківської міської клінічної лікарні невідкладної медичної допомоги, де вночі від отриманих ушкоджень він помер.
 
Підозрюваного у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень працівника міліції затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

До речі, Харківська Правозахисна Група з посиланням на свої дані заявляє, що в установах правоохоронних органів з початку цього року загинуло 15 осіб.

comments powered by HyperComments