Журналістів «5 каналу» побили п'яні хулігани. Ведеться слідство

Четвер, 2 червня 2011, 13:22
Київська міліція розслідує напад на знімальну групу «5 каналу», що сталася увечері в середу під час зйомки в одному з київських дворів.
побили журналістів

Як поінформували у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві, повідомлення про напад на журналістів надійшло близько 18.30 в середу. На місце події – вул. Оленівську, 34-А – негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції.

До правоохоронців звернувся телеоператор «5 каналу» із заявою про те, що невідомі завдали йому тілесні ушкодження.

Попередньо встановлено, що журналісти «5 каналу» на вул. Оленівській для підготовки відеосюжету брали інтерв'ю у громадянина 1983 року народження.

Через кілька хвилин до них підійшло четверо громадян з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Хуліганам не сподобалося, що телевізійники знімають у дворі, в результаті чого виник конфлікт.

Під час інциденту 33-річний телеоператор «5 каналу» отримав тілесні ушкодження. Нападники з місця події зникли.

Крім того, постраждав чоловік, у якого журналістка каналу брала інтерв'ю.

В даний час матеріали цієї події зареєстровані у Подільському РУ ГУМВС України в Києві. Оперативники вже встановили осіб, які вчинили хуліганські дії.

У двох з них вже були проблеми із законом: 23-річний киянин в 2007 році був умовно засуджений за хуліганство, а його 24-річний спільник у минулому році звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбійний напад та незаконне зберігання наркотиків.

Відео, зняте журналістами, залучене до матеріалів дослідчої перевірки.

Вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом хуліганства. У наявних матеріалах також вбачаються ознаки порушення вимог ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

В даний час проводяться оперативно-розшукові заходи із затримання всіх учасників цього інциденту.

comments powered by HyperComments