Дівчина розповіла, що донецькі міліціонери хотіли її втопити біля РВВС

Середа, 20 червня 2012, 14:27
21-річна українка стверджує, що її били, колеги захищають оперів, а прокуратура почала перевірку.
Жужева. Каже, що після зустрічі з міліцією проведе ще кілька днів у лікарні

Дикий випадок стався з 21-річною мешканкою Запорізької області Катериною Жужевой. Дівчина заявила, що днями її викрали, побили і погрожували «згодувати ракам» міліціонери з Ленінського райвідділу Донецька. Журналісти «Сегодня» застали Катю в одній з донецьких клінік.

«Все почалося з того, що я гуляла на вулиці з дитиною, мені подзвонила мама і сказала, що зі мною хочуть поговорити міліціонери. Я повернулася додому, – розповіла Жужева в перерві між крапельницями. – Як виявилося, донецькі міліціонери хотіли дізнатися про моє цивільному чоловіка Тимура, який, за їхніми даними, підпалив квартиру, де перебували люди. Мене силоміць посадили в машину і спочатку відвезли в Якимівське відділення міліції (Запорізька обл. – ред.). Після розмови я вийшла з відділення, а донецькі міліціонери запропонували мене підвезти додому. Я відмовилася, але один з них долонькою вдарив мене по голові, після чого вони силою знову посадили мене в машину. Коли машина промчала повз мого будинку, я закричала, щоб вони зупинили автомобіль, але, як виявилося, машина попрямувала до Донецька. По дорозі один з них кілька разів ударив мене по голові і губам пластиковою пляшкою з водою. Також вони забрали у мене мобільний телефон і не показували своїх посвідчень, вимагали нікому нічого не говорити, інакше викинуть мене у водойму поряд з райвідділом і за два дні мене там з'їдять раки. Коли подзвонила мама, вони відповіли на дзвінок, а я закричала, що перебуваю невідомо з ким. Поруч сидить вдарив мене ліктем в ребро. На величезній швидкості мене привезли до Ленінського райвідділу Донецька, пояснили, що шукають мого чоловіка. Але в день, коли стався злочин, він був на тренуванні, він займається єдиноборствами. За мною в Донецьк приїхали мої родичі, забрали мене, викликали швидку. У мене тепер струс мозку».

За словами Каті, найближчі дні їй доведеться провести в лікарні, тому як так вирішили лікарі. «Ми вже написали заяву в прокуратуру, адже мене фактично викрали. Там пообіцяли все з'ясувати», – сказала нам Жужева.

«Представник потерпілої була на особистому прийомі у прокурора Ленінського району Донецька і залишила скаргу на дії працівників міліції. Прокуратура почала перевірку, після закінчення якої буде або порушено кримінальну справу, або відмовлено в цьому», – повідомила нам прес-секретар Донецької облпрокуратури Яна Соболевська.

ЗАХИЩАЮТЬ. У самому ж Ленінському райвідділі нам підтвердили, що, наприклад, співробітник Андрій Л. (його назвала Жужева) у них дійсно працює. Його колеги кажуть, що він старший опер в карному розшуку, і вони поки не поспішають його звинувачувати. «Ця дівчина підписала, що претензій не має, а поступила інакше. Л. – нормальний міліціонер, добре працює, і з ним таке вперше. Більше ніж впевнений, що в цій історії все перебільшено», – сказав нам колега опера.

comments powered by HyperComments