ДТП в Миколаївській області: водій мікроавтобуса з дітьми влаштував страшну аварію (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 13 серпня 2012, 12:44
Вночі 12 серпня на автодорозі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ зіткнулися чотири машини, пасажирами яких були громадяни України, Росії та Білорусі.
дтп

В результаті лобового зіткнення пасажирського мікроавтобуса і легкового автомобіля в лікарні опинилися 14 людей, вісім з яких – діти, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

«38-річний водій мікроавтобуса Ford Transit виїхав на зустрічну смугу, де боком зачепив вантажний автомобіль Renault Premium і легковик Chery M11. Ford занесло, і він лоб у лоб зіткнувся з третім авто – Chery Amulet», – розповіла Сегодня співробітник прес-служби ДАІ Миколаївської області Юлія Волгіна.

Очевидці викликали швидку, ДАІ та рятувальників і почали витягувати з автомобілів потерпілих. «Я вже лягав спати, як почув далеко гуркіт якийсь, ніби щось вибухнуло, – розповідає на форумі місцевий житель Олексій. – Розбудив батька, і разом побігли до того місця. Коли підійшли, у мене пропав дар мови: на дорозі лежала купа металу, я навіть не відразу зрозумів, скільки автомобілів в цій аварії зіткнулося. Навколо – калюжі крові, а з машин були чутні стогони і крики про допомогу...».

B результаті аварії серйозно постраждали обидва водії і пасажири Ford Transit і Chery Amulet, а після за допомогою медиків звернувся власник Chery M11. Всього в лікарні потрапили 14 людей, вісім з яких – діти від 3 до 14 років. Кажуть, водій Ford, який виїхав на зустрічну смугу, слова не міг сказати, лише спостерігав за тим, як медики укладають на носилки його пасажирів.



Як зазначає Комсомольская правда в Украине, в мікроавтобусі знаходилося вісім чоловік – водій-білорус з двома дітьми 6 та 15 років і сім'я, яка проживає в Хімках Московської області, – пара подружжя з трьома дітьми. Хлопців з Росії госпіталізували до Миколаївської дитячої обласної лікарні: у двох із них виявили струс мозку і перелом ключиці, а восьмирічний хлопчик знаходиться в комі. Ще двоє дітей лежать у відділенні нейрохірургії з травмами середньої тяжкості. Стан трьох дорослих вкрай важкий, вони в реанімації. У найважчому становищі – водій Chery Amulet.

У дитячій лікарні лікарі не мають навіть часу, щоб розповісти детальніше про стан дітей. Одних рятують в реанімації, інших, яким уже легше, перевели у палати. «Що вам сказати? Діти весь час кличуть батьків, плачуть, а одна дівчинка досі не розуміє, що з нею сталося, – відповіли у відділенні. – Це все, що можемо сказати, що колись нам!»

Прокуратура Миколаївської області за фактом ДТП порушила кримінальну справу. Винним в аварії тут вважають водія мікроавтобуса Ford Transit – уродженця Білорусі, який з невідомих поки причин вискочив на смугу зустрічного руху. Скоріш за все, вважають у прокуратурі, позначилася втома шофера: він просто заснув. Сам він перебуває у безпам'ятстві і нічого розповісти не може. Якщо його провина буде доведена, в Україну він ризикує затриматися на строк від 3 до 8 років.

comments powered by HyperComments