Українські самбісти розбилися в ДПТ у Латвії (відео)

Понеділок, 24 вересня 2012, 13:10
Українські спортсмени, постраждалі в ДТП у Латвії, представляють збірну України з самбо.
дтп

Як розповів прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, ДТП сталося 24 вересня на трасі Таллінн – Рига поблизу міста Саласпілс (Латвія).

«Зіткнулися вантажівка, якою керував громадянин Польщі, і автобус, що перевозив збірну України з самбо – групу спортсменів з 25 осіб (18 неповнолітніх у віці від 14 до 17 років і 7 дорослих). В автобусі знаходилися також два водії», – повідомив він.


На місце події після отримання інформації про ДТП виїхали посол і консул України в Латвії.

«За попередніми даними поліції Латвії, автобус з українськими громадянами виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою. Внаслідок аварії автобус вилетів у кювет», – повідомив Дікусаров.

Постраждалі доставлені в лікарню Риги. Згідно з попередньою інформацією, постраждали 17 чоловік, що знаходилися в автобусі. 9 дітей і один дорослий, які не постраждали, були розміщені в пансіонаті Саласпілса.



«Посольство України в Латвії підтримують контакт з латвійськими медичними закладами для отримання необхідної інформації про постраждалих та надання всебічної сприяння громадянам України. Справа перебуває на особливому контролі в МЗС України та департаменті консульської служби», – підкреслив представник МЗС.

Між тим, директор Служби невідкладної медичної допомоги Арманд Плоріньш повідомив Латвійському ТБ, що ні в кого з доставлених у лікарню дітей важких травм немає.

За його словами, в найближчі дні всі вони, ймовірно, будуть виписані з лікарні і зможуть відправитися в Україну. Один з госпіталізованих дорослих знаходиться в дуже важкому, двоє – у важкому стані, додав директор.

Начальник Держполіції Інт Кюзіс повідомив телеканалу LNT, що поки невідомо, хто був винуватцем аварії.

Рух транспорту на місці події закрито – там ліквідуються наслідки ДТП, поліція планує відновити його в першій половині дня.

comments powered by HyperComments