13-річний підліток, звинувачуваний у вбивстві, напав з ножем на односельчанку

Понеділок, 1 жовтня 2012, 13:31
Жалість судді ледве не коштувала життя пенсіонерці в одному з сіл Житомирської області.
наручники

13-річний підліток, причетний до вбивства односельчанки у Романівському районі, знову підозрюється в замаху на вбивство пенсіонерки, повідомляє Укрінформ з посиланням на керівника прес-служби УМВС України в області Аллу Ващенко.

«29 вересня, близько другої години дня, хлопець прийшов до 63-річній жінки та попросив її показати грибне місце. Жінка охоче пішла з ним, прихопивши ніж і корзину. Однак тільки-но вони ввійшли в ліс, хлопець несподівано вихопив з її рук ножа і кинувся з ним на неї, завдавши кілька ударів. Гучні крики жінки про допомогу налякали зловмисника, і він утік у ліс», – розповіла Ващенко.

За її словами, про ці події міліції повідомив син потерпілої. Правоохоронці, які прибули на виклик, дійсно побачили на тілі пенсіонерки свіжі різані рани. Постраждалу негайно доправили до райлікарні.

«Як з'ясувалося, вже будучи пораненою, жінка ледве дісталася додому і змогла про все, що трапилося, розповісти рідним. Працівники райвідділу міліції знайшли та затримали підозрюваного через кілька годин біля його житла. Ним виявився 13-річний учень 8 класу», – зазначила прес -секретар УМВС України в Житомирській області.

За цим фактом порушено кримінальну справу за замах на вбивство. На місці події вилучено ряд речових доказів.

Як поінформували правоохоронці, на вівторок, 2 жовтня, заплановано судове засідання з розгляду іншої справи, де той же підліток звинувачується у вбивстві 1 травня цього року 45-річної односельчанки. Тоді слідчий ініціював застосування запобіжного заходу – він просив відправити хлопця до притулку для неповнолітніх як суспільно небезпечного, проте суд ухвалив рішення передати його під нагляд батьків.

На даний момент підліток затриманий і доставлений до спецзакладу, де перебуватиме до розгляду обох кримінальних справ у суді.

comments powered by HyperComments