У Харкові обезголовили суддю і всю його сім'ю (ВІДЕО)

Понеділок, 17 грудня 2012, 12:22
У Харкові в День працівників суду була вбита сім'я судді Фрунзенського райсуду Володимира Трофимова.
вбивство судді

У суботу вранці у своїй квартирі було жорстоко вбито суддя Фрунзенського районного суду першої столиці Володимир Трофимов. Крім нього загинули також дружина Ірина, син Сергій (якому вчора виповнилося б 30 років) і його цивільна дружина Марина Зуєва, пише Сегодня.

Вбивство було скоєно з особливою жорстокістю, оскільки злочинці (за версією правоохоронців, їх, імовірно, було двоє – ред.) Всім чотирьом відрізали голови і забрали їх з собою. Через загибель колеги в Харків тут же з'їхалася верхівка всіх силових відомств: Генпрокурор Віктор Пшонка, міністр МВС Віталій Захарченко та голова СБУ Ігор Калінін.

Правоохоронці розповідають: трагедія сталася в суботу вранці, імовірно, з 8:30 до 10:30 у звичайній 4-поверхівці на Московському проспекті, де на другому поверсі кілька десятків років мешкали Трофімова. Вбивці проникли в квартиру, не зламавши замок, і вбили всіх членів сім'ї, які в той момент знаходилися вдома. «На перший погляд – двері цілі. Але наші фахівці вилучили всі замки, щоб більш детально їх розглянути, чи не було там стороннього втручання», – розповів міністр МВС Віталій Захарченко.

Тіла загиблих виявили лише в обід, коли стурбований син Ірини Трофімової від першого шлюбу, прийшов до батьків, які не відповідали на телефонні дзвінки. Побачивши, що сталося, чоловік тут же зателефонував до міліції. Картина вразила бувалих правоохоронців: тіла були обезголовлені. Як з'ясували експерти, 30-річний Сергій був ще живий, коли йому відсікли голову.

«Не виключено, що це сталося на очах у батьків, щоб помучать їх. Кажуть, що голову відрубали явно не ножем, оскільки в цьому випадку все навколо залив би фонтан крові, швидше за все вони принесли з собою дуже гостру шаблю чи меч. Після розправи над сином, що залишилися трьох застрелили і проробили ту ж процедуру », – розповіло «Сьогодні» джерело в правоохоронних органах. Потім, голови упакували в поліетилен і забрали з собою, не залишивши ні єдиного кривавого сліду на снігу.

Неймовірно, але сусіди не чули жодного стороннього шуму. «У суботу було звичайне ранок, ніяких криків і метушні ми не чули, аж страшно, адже це сталося всього через один поверх під нами. У нас на двері кодовий замок, який нескладно відкрити, можливо, цим злочинці і скористалися. Нам тепер тут і жити страшно », – розповіла «Сьогодні»Л юдмила Василівна, яка живе на 4 поверсі.

У суботу на місце НП з'їхалася вся обласна верхівка правоохоронців. Оперативники кілька разів опитали всіх мешканців і до вечора відвезли обезголовлені тіла. Правоохоронці кажуть: на під'їзді була встановлена ​​камера відеоспостереження, запис з якої вже вилучили. А ось голови так і не знайшли. «У нас є чітко відновлена ​​хронологія цього дня. Ми знаємо, що Трофімов в цей день виходив на вулицю, знаємо, з ким він спілкувався. Цих людей ми вже допитали, зараз перевіряємо їх алібі », – говорить Пшонка.

У міліції просять харків'ян повідомляти будь-яку інформацію, яка допоможе слідству, гарантуючи анонімність.

До слова, Володимира Трофімов – потомствений суддя: його батько Сергій Трофімов, якому зараз 89-років, також працював служителем Феміди. Досі жива і матір Трофімова – Вероніка Костянтинівна. «З того моменту, як стало відомо про те, що трапилося, з ними працюють психологи», – розповів глава апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков.

comments powered by HyperComments