Вбивство мера Феодосії: пограбування чи замовлення

Понеділок, 29 липня 2013, 13:58
Вбивство мера Феодосії сталося вночі 27 липня. У під'їзді будинку невідомий вистрелив Бартенєву в спину. Постріл почули сусіди, які й знайшли пораненого мера та відвезли його до лікарні, де він помер після 20 годин боротьби за життя.
Олександр Бартенєв

У Феодосії зупинили святкові заходи до Дня міста, який відзначався в суботу, й скасували феєрверк. Заступник мера Феодосії Василь Ганиш повідомив про смерть мера під час святкового концерту на міській площі.

Раніше начальник кримської міліції Михайло Слєпаньов повідомив, що невідомий вистрілив у Бартенєва з обрізу мисливської рушниці, коли той повертався додому. На місці було вилучено знаряддя злочину. В околицях правоохоронці знайшли барсетку Бартенєва з документами, але без грошей. Саме тому основна версія злочину — розбійний напад.

У зв'язку з цією подією було порушено кримінальне провадження за ст.115 (умисне вбивство), та частини 4 ст.87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

Слідство також розглядає й інші версії: професійну, політичну діяльність і комерцію. Про це на брифінгу в Сімферополі заявив начальник Головного управління МВС України в АРК Михайло Слепаньов.

«Одна з версій - пограбування. Свідки говорять, що чули бійку в під'їзді, мабуть, мер захищався від нападників, потім пролунав постріл. У Бартенєва викрали барсетку, яку пізніше знайшли, але там тільки документи, грошей немає», - сказав він, додавши, що той, хто стріляв, кинув обріз на місці злочину.

За словами Слепаньова, слідчі вже склали попереднє орієнтування на нападника.

Народний депутат від «Батьківщини» і колишній правоохоронець Геннадій Москаль, висловив думку, що вбивство міського голови Феодосії Олександра Бартенєва могло бути замовним.

Політик каже, що в останні роки у Феодосії виникало безліч бізнес-конфліктів. Тож нинішній мер міг комусь заважати.

«Я вважаю, там в першу чергу треба шукати бізнес-інтереси. Якби скласти, я б склав близько 100 версій, чому могли здійснити вбивство мера Феодосії Бартенєва, але ні в якому разі це не є банальний розбійний напад з метою заволодіння коштами, які були в барсетці», - запевнив Москаль.

comments powered by HyperComments