На Харківщині знову спалили авто опозиціонера

Сашко Костакуртенко  |  Середа, 12 лютого 2014, 18:23
Біля райсуду в районному місті Богодухів спалили автівку керівника Богодухівської організації партії "УДАР" Ігоря Напрієнка.
На  Харківщині знову спалили авто опозиціонера

Раніше в Харкові згоріли орендований мікроавтобус, на якому перевозили обладнання для місцевого Євромайдану, і Opel Omega одного з активістів. Пізніше від умисного підпалу згоріла машина активіста, депутата облради від "Батьківщини" Івана Варченка. Ще у кількох місцях області спалені авто активістів, в т.ч. й машина народного депутата Ігоря Швайки з ВО "Свобода".

Кількома днями раніше - автомобіль учасниці Евромайдана. Нещодавноневідомі підпалили авто депутата Харківської міськради від «Батьківщини» В'ячеслава Гузя. Щеу Харкові кинули «коктейль Молотова» у друкарню, яка виготовляла листівки для міського Євромайдана.

7 лютого о Харкові згорів гараж з «гуманітаркою» для Евромайдана.

Жодного зі злочинців не спіймали.

Міліція черговий підпал прокомментувала так:

"Працівниками міліції було також проведено огляд машини. Вона залишилась під охороною правоохоронців для того, щоб обмежити доступ сторонніх осіб до авто перед тим, як будуть проведені необхідні експертизи, - розповів начальник Богодухівського РВ підполковник міліції Едуард Коваленко. - Під час зовнішнього огляду авто не було виявлено жодної символіки, яка би свідчила про приналежність транспортного засобу до будь-якої політичної сили, або громадського руху. Ми намагаємося зробити все можливе, аби досудове розслідування пройшло у повному обсязі. На даний момент автомобіль знаходиться на штрафмайданчику Богодухівського РВ. Призначені усі необхідні експертизи, після отримання результатів досліджень будуть зроблені відповідні висновки" [- тобто, якщо на спаленому автомобілі не було великих літер УДАР/ОПОЗИЦІЯ, можна вважати пожежу черговою, 15-ю за два місяці випадковістю?].

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, що передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

comments powered by HyperComments