Вибух житлового будинку в Миколаєві: подробиці, фото, відео

Понеділок, 12 травня 2014, 19:10
У Миколаєві 12 травня в третьому під'їзді десятиповерхового житлового будинка на вулиці Лазурній, 40 прогримів вибух. Три верхніх поверхи повністю зруйновані. Постраждали всі найближчі квартири. Уламками завалило вхід у під'їзд.
Вибух житлового будинку в Миколаєві: подробиці, фото, відео
За оперативними даними на 16.00, в результаті вибуху в житловому будинку в Миколаєві загинули три людини, п'ятеро людей госпіталізовано з різним ступенем тяжкості. У той же час, за даними Держнс України в Миколаївській області, в даний час офіційно підтверджена загибель однієї людини і ще двоє вважаються зниклими без вести.
 
Як пише УНІАН з посиланням на начальника відділу інформації, комунікацій і зв'язку з громадськістю ГУ ДСНС в Миколаївській області Ильяна Пацюк, одного загиблого чоловіка виявили при розборі завалів у зруйнованих квартирах.
 
Відомо також, що серед п'ятьох постраждалих троє чоловіків, дві жінки і одна дитина у віці 10 місяців. Всі вони з травмами різного ступеня тяжкості доставлені в обласну лікарню.
 

Пацюк також підтвердила інформацію про те, що у зруйнованому будинку виникла пожежа, який ще не згашена. Також триває евакуація людей.
 
На даний момент рятувальники продовжують евакуацію людей з будинку, до будинку підігнали кран, який розбирає образовывавшиеся в результаті вибуху завали.
 
Однією з найбільш ймовірних причин сьогоднішнього вибуху в десятиповерховому будинку в Миколаєві називають витік газу.
 
Очевидці розповідають, що запах газу вони чули ще напередодні, пишуть «НикВести». 
 
За їх словами, власник квартири на десятому поверсі, де стався вибух, вчора навіть викликав газовиків.
 

«Це було в 5-6 годин, я не пам'ятаю точно. Я сидів на стільці і чув запах газу... А потім через годину виїжджала машина газової служби», - сказав чоловік.
 
У той же час головний інженер «Миколаївгазу» передбачає, що можливою причиною вибуху могло стати наявність вибухової речовини в одній з квартир у багатоповерхівці, пише видання Novosti-N.
 
Біля будинку в Миколаєві, який постраждав від вибуху газу, готують майданчик під пункти допомоги. Як передає кореспондент 0512, там розбили 2 великі армійські намети для постраждалих.
 
Зараз туди зносять розкладні ліжка, щоб люди, які залишилися без даху над головою, могли там переночувати і поїсти.
 
Також на майданчику працюють психологи. Вони відзначають, що багато жителів багатоповерхівки зараз перебувають в шоці, їм надають моральну підтримку.
 
Крім того, на місці вибуху житлового будинку в Миколаєві оголошували «хвилини тиші»: за розпорядженням керівника рятувальних робіт були припинені будь-які дії рятувальників, а також всі мотори заглушено працюючої техніки. Зроблено це для того, щоб почути, що залишилися під завалами люди і подають вони якісь звуки. Але «хвилина тиші» нічого не дала - ніяких звуків з-під завалів не надходило, повідомляє novosti-n.org.
 
Мешканців будинку №40 по вулиці Лазурній в Миколаєві, квартири яких на верхніх поверхах зруйновані в результаті вибуху вдень 12 травня, відселять до готелю «Турист» на перетині проспекту Леніна і вулиці Карпенко та інші готелі - вже підготовлені 150 номерів, пише «Преступности.НЕТ» з посиланням на в.о. мера Миколаєва Юрія Гранатурова .
 
Відселяти будуть мешканців третього під'їзду - тут 45 квартир та зареєстровано 111 мешканців.
 
Крім цього, за словами Гранатурова, з спецфонду Державного бюджету України вже виділено 2 мільйони гривень на ліквідацію наслідків пригоди - це перший транш, необхідний на першочергові потреби.
 
Разом з тим, як повідомили самі люди, представники місцевої влади пообіцяли їм, що будинок буде відбудований і зруйновані перекриття верхніх поверхів будуть відновлені, а поки їм нададуть тимчасове житло у готелі. 
 
МВС України в Миколаївській обл. почала кримінальне провадження за фактом вибуху в житловому будинку в Миколаєві за статтею "порушення вимог пожежної безпеки", повідмляє РБК Україна за посиланням  на прес-службу УМВС України в Миколаївській обл.
 
"Слідчим відділом Заводського РВ ММУ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років", - йдеться в повідомленні.
 
Призначено проведення експертиз, опитуються свідки, тривають рятувально-пошукові роботи.
 
comments powered by HyperComments