Податківці з початку року виявили 34 хабарника у своїх лавах

П'ятниця, 10 червня 2016, 14:35
Розпочато вже 241 кримінальне провадження за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС.
Податківці з початку року виявили 34 хабарника у своїх лавах

За словами начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Юрія Шеремета, це – 90% від загальної кількості розпочатих проваджень всіма правоохоронними органами (267) за фактами вчинення посадовими особами фіскальної служби злочинів у сфері службової діяльності. У 2015 році цей показник дорівнював 85%.

«У цьому році було виявлено 34 випадки хабарництва та 112 зловживань владою з боку працівників органів ДФС. Повідомлено 65 особам про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності, що майже втричі перевищує показник 2015 року, у тому числі 33 – за одержання неправомірної вигоди», – зазначив Юрій Шеремет.

42 кримінальних провадження було надіслано до суду, і вже сім осіб визнані винними у скоєнні злочинів.

«За вказаний період за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки складено та направлено до суду 20 протоколів за скоєння правопорушень, пов'язаних з корупцією, за якими до адміністративної відповідальності судом притягнуто 12 осіб.

Для з’ясування причин і обставин скоєння правопорушень посадовими особами фіскальної служби проведено 1,5 тис. службових перевірок та розслідувань. За їх результатами керівникам територіальних органів ДФС направлено 604 подань про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень», — повідомляє прес-служба ДФС.

Юрій Шеремет також наголосив, що особлива увага приділяється відпрацюванню скарг фізичних та юридичних осіб (з початку року перевірено 578 скарг, з яких 121 – підтвердилися». До дисциплінарної відповідальності притягнуто 229 співробітників, звільнено — 96.

comments powered by HyperComments