Під Харковом людина ледь не втопилася у смолі

Понеділок, 3 жовтня 2016, 20:21
Про те, що 60-річний чоловік потрапив у яму з рідкою смолою, рятувальникам 2 жовтня близько шостої ранку повідомила його дружина. За словами начальника відділу по зв'язках із ЗМІ ГУ ГСЧС в Харківській області Ігоря Лупандіна, які прибули на місце події в село Роздори Лозівського району приголомшило побачене: бітум засмоктав свою жертву вже по горло.
Під Харковом людина ледь не втопилася у смолі

Щоб звільнити потопаючого в смоляний трясовині, знадобилися зусилля п'ятьох фізично міцних людей.

«Рятувальники почали витягати його за руки, прив'язавши до них мотузку, – розповідає Ігор Лупандін. – Але складність полягала в тому, що при падінні в яму чоловік міг отримати травми – не виключено, що на дні перебували якісь конструкції, про які він міг забитися або пошкодити ногу. До того ж в трясовині він пробув уже півгодини, сильно перемерз і ослаб. Тому потрібно було все робити акуратно.

Але рятувальники впоралися зі своїм завданням – на це знадобилася майже година. Коли вони витягли потерпілого, той був у свідомості. Хоча в ямі з бітумом він провів в цілому півтори години і отримав сильне переохолодження.

Як виявилося, в ямі з рідкою смолою літня людина виявився після того, як він разом з дружиною повертався з гостей і вирішив скоротити шлях додому. «Коротка» дорога пролягала через ділянку покинутого асфальтного заводу. Чоловік був напідпитку, на території заводу послизнувся і, не втримавшись, впав в яму. На заводі варили бітум, а залишки зливали в яму.

Зараз потерпілий знаходиться в реанімаційному відділенні районної лікарні в тяжкому стані.

comments powered by HyperComments