Посадовці управління юстиції збирали "данину" з підлеглих

П'ятниця, 2 грудня 2016, 17:17
Прокуратура області скерувала до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 КК України).
Посадовці управління юстиції збирали "данину" з підлеглих

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє посадовців Головного територіального управління юстиції в області вимагали та отримували від своїх підлеглих щомісячну "данину".
 
За цю плату керівники обіцяли не проводити позапланові перевірки, не притягувати співробітників до дисциплінарної відповідальності та надати імунітет від звільнення.
 
Встановлено 14 епізодів. Загальна сума неправомірної вигоди становить понад 20 тис. грн. Наразі керівники (жінка 1962 р.н. та чоловік 1986 р.н.) відсторонені від посад. Викрили службовців влітку поточного року.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, у четвер, 1 грудня, прикордонники відділу "Вовчанськ" Харківського загону запобігли переміщенню через кордон креслень літаків, гелікоптерів та іншої продукції Конструкторського бюро державного підприємства "Антонов", а також рекламної продукції держпідприємств "Укроборонпром" та "Моторсіч".

 

comments powered by HyperComments