На Харківщині чоловік розібрався з колишньою за допомогою ножа

Вівторок, 6 грудня 2016, 08:14
62-річний рецидивіст відсидить 10 років за те, що ледь не вбив колишню дружину.
На Харківщині чоловік розібрався з колишньою за допомогою ножа

За інформацією правоохороців, у лютому 2012 року зловмисник, який раніше був судимий за вбивство людини,  разом зі своєю колишньою дружиною перебували вдома (після розлучення подружжя продовжувало проживати у спільній квартирі). Під час застілля між ними виник конфлікт. Чоловік взяв зі столу ніж та вдарив жінку у груди. Потім, злякавшись відповідальності, заштовхав її у шафу та втік.
 
Через деякий час жертва прийшла до тями, вибралася з шафи та зателефонувала родичам, які викликали швидку допомогу. Врятувати життя жінки вдалося завдяки своєчасному хірургічному втручанню.
 
Під час судового слідства зловмисник свою вину не визнав. Стверджував, що жінка сама нанесла собі травми.
 
Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у закінченому замаху на вбивство, вчиненому особою, що раніше вчиняла умисне вбивство (ч. 2 ст. 115, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Однак суд без належного мотивування призначив м'якіше покарання, ніж передбачене санкцією статті. Прокуратура оскаржила в апеляції вирок Лозівського міськрайонного суду області та відстояла більш суворе покарання.
 
Колегія судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Харківської області погодилася з доводами прокурора та призначила зловмиснику покарання у вигляді  10 років позбавлення волі, відзначили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, ізюмські правоохоронці виявили заборонені законом речі у шафі з верхнім одягом у домоволодінні мешканця району. Декілька діб тому правоохоронці отримали інформацію про те, що 57-річний чоловік може бути причетним до порушення законодавства щодо незаконного зберігання зброї.

В ході проведення санкціонованого обшуку співробітниками поліції було виявлено та вилучено вогнепальну мисливську рушницю «ИЖ-43» 12 калібру, пістолет «Флобер» та 54 набої.

comments powered by HyperComments