Діти вбили батька за тисячу доларів

Вівторок, 13 грудня 2016, 14:10
Їм знадобилися його заощадження
Діти вбили батька за тисячу доларів
За інформацією начальника відділу місцевої прокуратури Олександра Масельського, досудовим розслідуванням встановлено, що на початку вересня поточного року 38-річна донька та її 32-річний співмешканець після застілля вирішили вчинити розбійний напад на батька жінки та викрасти його заощадження.
Вони на автомобілі таксі приїхали з Ізюму до Борової, де мешкав чоловік, та зайшли до його будинку. Двері були відчинені. Чоловік спав у своїй кімнаті. Зловмисники почали обшукувати шафи та сервант. Від шуму господар прокинувся та побачив незваних гостей.
Дочка вийшла з кімнати і біля вхідних дверей у будинок спостерігала, щоб ніхто не зайшов до оселі, або у двір. Чоловік, тим часом жорстоко побив батька співмешканки. Від отриманих травм жертва померла.
Нападники заволоділи 1 тис. доларів США та мобільним телефоном господаря і втекли.
Жінці оголошено підозру за фактом розбійного нападу з метою заволодіння чужим майном, вчиненому за попередньою змовою групо осіб та поєднаному з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України). Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Чоловіку інкримінується розбійний напад вчинений за попередньою змовою групою осіб і умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що 62-річний рецидивіст відсидить 10 років за те, що ледь не вбив колишню дружину. За інформацією правоохороців, у лютому 2012 року зловмисник, який раніше був судимий за вбивство людини,  разом зі своєю колишньою дружиною перебували вдома (після розлучення подружжя продовжувало проживати у спільній квартирі). Під час застілля між ними виник конфлікт. Чоловік взяв зі столу ніж та вдарив жінку у груди. Потім, злякавшись відповідальності, заштовхав її у шафу та втік.
 
comments powered by HyperComments