Генпрокуратура знайшла нові факти злочинної діальності виконавчого директора «Харківобленерго»

Вівторок, 13 грудня 2016, 19:52
12 грудня 2016 року Генеральною прокуратурою складено, а органом досудового розслідування повідомлено заступнику Голови правління – виконавчому директору АК «Харківобленерго» про нову та змінено раніше повідомлену підозру.
Генпрокуратура знайшла нові факти злочинної діальності виконавчого директора «Харківобленерго»

Таким чином, обсяг підозри збільшено до трьох епізодів злочинної діяльності щодо спричинення АК «Харківобленерго» (частка держави 65%) збитків у сумі 112 млн грн. Йдеться про кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння майном у особливо великих розмірах шляхом шахрайства), ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

Розслідуванням встановлено, що грошові кошти, які були предметом злочину, підозрюваним протиправно надано іншим суб’єктам господарювання як фінансову допомогу, а згодом шляхом укладення договорів із фіктивними підприємствами про нібито уповноваження стягнути ці кошти виведено у тіньовий обіг сектору економіки та переведено в готівку.

Вказаному громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 700 мінімальних заробітних плат, що становить 957,6 тис грн. Крім того, на три об’єкти нерухомості підозрюваного накладено арешт.

На теперішній час слідством встановлюється коло осіб, які своїми діями чи бездіяльністю сприяли вчиненню згаданих злочинів. Вживаються системні заходи щодо встановлення та повернення АК «Харківобленерго» викрадених активів.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України раніше повідомлялося про складену Департаментом нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності підозру заступнику Голови правління – виконавчому директору АК «Харківобленерго» за фактом розтрати 51 млн грн шляхом зловживання службовим становищем за ч. 5 ст. 191 КК України та вручення її Головним слідчим управління Національної поліції України.

Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає можливість позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна; санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає можливість позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

 

comments powered by HyperComments