Голова СБУ видзначив завершені резонансні справи по Харкову

П'ятниця, 23 грудня 2016, 14:42
Серед них - ліквідація на Харківщині "транзитів" ІДІЛ та затримання ворожих шпигунів и діверсантів, справи яких було доведено до судового вироку у 2016 році
Голова СБУ видзначив завершені резонансні справи по Харкову

За даними голови СБУ Василя Грицака, виявлено та припинено функціонування 11 «перевальних пунктів» бойовиків «Ісламської Держави» (ІДІЛ) у Києві та Харкові. Блоковано діяльність 2 осередків ІДІЛ у Дніпропетровську та Харкові, які забезпечували перебування членів вказаного угрупування в Україні та їх переправлення до зони ведення бойових дій за кордоном.

Серед резонансніх справ - затримання громадянина України А.Алєксєєва, який збирав інформацію про батальйони патрульної служби поліції особливого призначення «Харків-1», «Слобожанщина» та роти «Харків-2».  Співробітники СБУ затримали зрадника «на гарячому» - коли він готувався за грошову винагороду передати представникам іноземної спецслужби відомості, розголошення яких може завдати шкоди інтересам держави. Його засуджено до 4-х років позбавлення волі за державну зраду.

До 10 років позбавлення волі засуджено громадянина України Дегтярьова А.О., який у квітні 2016 року заклав два вибухові пристрої на колії № 21 та № 23 залізничної станції «Ізюм». У січні 2016 року його завербували представники т.зв. "МГБ ДНР". За винагороду у п’ятнадцять тисяч доларів США він погодився підірвати під’їзні шляхи. Співробітники спецслужби затримали диверсанта після закладання під колії двох вибухових пристроїв. Для їх виготовлення були використані великокаліберний артилерійський снаряд та два кілограми пластиду. За оперативною інформацією, наступним об’єктом для здійснення диверсійного акту терористи обрали одну з гідротехнічних споруд Харківщини.

Усього з початку року знешкоджено 15 вибухових пристроїв, призначених для вчинення терористичного акту. Встановлено 110 та затримано 56 учасників терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, причетних до підготовки чи вчинення терористичного акту. Розкрито 11 терористичних актів, що супроводжувалися підвищеною небезпекою для життя і здоров’я людей, внаслідок застосування вибухових пристроїв. Розшукано 168 виконавців анонімних погроз терористичного характеру. Розпочато 143 кримінальні провадження проти «телефонних терористів».

 

 


 

 

Виявлено та припинено функціонування 11 «перевальних пунктів» бойовиків «Ісламської Держави» (ІДІЛ) у Києві та Харкові. Блоковано діяльність 2 осередків ІДІЛ у Дніпропетровську та Харкові, які забезпечували перебування членів вказаного угрупування в Україні та їх переправлення до зони ведення бойових дій за кордоном. - See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/2474#sthash.CYuFK2xj.dpuf
comments powered by HyperComments