Поліція затримала організаторів замовних вбивств у Харківській та Вінницькій областях/ Доповнено 11.32

Вівторок, 27 грудня 2016, 10:03
Вартість людського життя оцінено у 8 та 10 тисяч гривень
Поліція затримала організаторів замовних вбивств у Харківській та Вінницькій областях/ Доповнено 11.32

Про це повідомив в.о.голови Нацполіції Вадим Троян на своїй сторінці у фейсбуці.

Троян пише: " Епізод 1. Вінниця. Родинні чвари за квадратні метри закінчилися організацією замовного вбивства. Батько, який проживав з молодшим сином у квартирі, відмовлявся зареєструвати там дочку і старшого сина, які також претендували на житло. Голова сімейства навіть через суд намагався позбавити частки власності дочку. Конфліктна ситуація переросла у з’ясування стосунків. Старший син, захищаючи сестру, підняв руку на батька. Аби помститися старшому братові вінничанин наважився на злочин та замовив його вбивство. Ціна питання – 10 тисяч гривень. Виконавець – раніше судимий. Спочатку планувалося вбити усю родину старшого брата разом з дружиною та дочкою. «Помилували» та обмежились лише чоловіком. Отримавши оперативну інформацію про підготовку замовного вбивства, поліцейські провели оперативну комбінацію та інсценували картину вбивства.
У якості підтвердження передали замовнику фотографії закривавленого чоловіка. 22-річний вінничанин передав виконавцю аванс за вбивство рідного брата у розмірі 2 тисяч гривень. Ще 500 він заплатив за фотографії з місця злочину. Решту грошей мав передати пізніше.
Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 КК України (готування до учинення умисного вбивства на замовлення).
Епізод 2. Харків. Кримінальні розборки та розподіл сфер впливу. Зловмисники планували злочин майже три місяці та заздалегідь приєднали до автомобіля потерпілого пристрій для стеження. Ціна питання – 8 тисяч гривень. Під час замаху потерпілий отримав вогнепальні поранення грудної клітини та руки, був госпіталізований. Оперативники карного розшуку вилучили 2 автомата Калашникова, пістолет «ТТ» та набої до них. Вказану зброю та боєприпаси підозрювані закопали на пустирі, а неподалік залишили автомобіль, на якому спостерігали за потерпілим. Замовник та раніше судимі виконавці цього злочину – вихідці з Донецької області.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України. Перевіряється інформація щодо причетності затриманих до інших тяжких та особливо тяжких злочинів, учинених на території Харківської та інших областей України".

Голова ГУ НП в Харківській області Анатолій Дмитрієв надав подробиці затримання у Харкові.

Як пише Дмитрієв, Карний розшук Харківщини припинив злочинну діяльність групи осіб, які спланували та вчинили тяжкий злочин – вбивство на замовлення. Втіленням кримінального плану займалися раніше неодноразово судимі мешканці Донецької області. Протягом трьох місяців вони готувалися до замаху на життя людини, яке замовник оцінив у 8 тисяч гривень. Під час нападу потерпілий отримав вогнепальні поранення, та завдяки лікарям вижив. Оперативники карного розшуку вилучили 2 автомата Калашникова, пістолет «ТТ» та боєприпаси. Зброю та автомобіль, на якому злодії скоїли злочин, вони покинули неподалік від місця події. Зараз слідчі проводять досудове розслідування за статтею «замах на вбивство» Кримінального кодексу України. Перевіряємо затриманих на причетність до вчинення інших злочинів. До речі, харківські оперативники відшукали злодіїв у Києві, де вони переховувалися від правосуддя.

comments powered by HyperComments