Псевдоправоохоронець відбирав у дітей гаджети

П'ятниця, 20 січня 2017, 10:29
Дешеві кнопкові телефони шахрая не цікавили
Псевдоправоохоронець відбирав у дітей гаджети

Слідчий Немишлянського відділу поліції повідомив про підозру у скоєнні шахрайства та самовільному присвоєння владних повноважень 31-річному харків’янину. Наразі справу передають до суду.

Торік раніше засуджений підозрюваний звільнився з колонії, але замість виправлення знову став займатись кримінальною діяльністю. Він підходив до неповнолітніх дітей та, представляючись правоохоронцем, просив у них дозволу подивитись телефон. Своє прохання чоловік пояснював тим, що перевіряє, чи не знаходиться в розшуку даний гаджет. При цьому, дешеві кнопкові телефони псевдоправоохоронця не цікавили. Їх він одразу повертав. Забирав лише ті, які могли, на його думку, користуватись попитом.

- Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України, - розповів начальник Немишлянського ВП полковник поліції Андрій Ліхачов. – За такі дії законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

На даний час підозрюваний утримується в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, що, за даними поліції, збільшилися випадки заволодіння у дітей їх особистими речами, зокрема мобільними телефонами. Діти стають жертвами зловмисників по дорозі до школи, при поверненні з навчальних закладів, під час прогулянок тощо. Часто невідомі соби представляються працівниками поліції та під приводом того, що телефон схожий на раніше викрадений, просять дітей віддати його.

comments powered by HyperComments