У Харкові «накрили» черговий генделик і цех з виробництва «ряжанки»

Середа, 25 січня 2017, 01:28
Дільничні інспектори Слобідського відділу поліції Харкова вилучили близько 20 літрів алкогольної продукції.
У Харкові «накрили» черговий генделик і цех з виробництва «ряжанки»

Заклад виявили на проспекті Героїв Сталінграду. За фактом складено адміністративний протокол за ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вилучене доправлене для проведення відповідної експертизи, протокол – на розгляд до суду. Перевірка триває.

Перед тим поліція припинила діяльність підпільного цеху з обігом у 2 мільйони гривень. Оперативники Управління захисту економіки встановили, що на території регіону функціонує потужний підпільний цех по виробництву фальсифікованого алкоголю. Як з'ясувалося, щомісячна потужність виробництва становила 50 тонн горілки сумнівної якості. Правоохоронці провели 20 процесуальних дій за місцем виробництва фальсифікованого алкоголю та на складах зберігання.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці з'ясували, що потужність підпільного виробництва становить 50 тонн сурогатного алкоголю щомісяця. Виготовлена фальсифікована продукція реалізувалася партіями на території Харкова. «Горілку» могли придбати у пунктах заготівлі вторинної сировини або замовити з доставкою певному адресатові. Вартість одного літру коштувала 40 гривень. Оплату за спирт та спиртову суміш перерахували на банківські картки. За попередніми даними, бізнес приносив його організаторам до 2 мільйонів гривень прибутку.

23 січня оперативники УЗЕ в Харківській області, слідчі Харківської місцевої прокуратури № 5 та Основ’янського відділу поліції провели обшуки за місцем виготовлення та зберігання фальсифікованої алкогольної продукції, а також за місцем мешкання фігурантів справи. Правоохоронці вилучили 10 тонн спиртовмісної речовини, а також бухгалтерську та фінансово-господарську документацію.

Харківською місцевою прокуратурою №5 відкрито кримінальне провадження за ст. 199 Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюється канал поставки компонентів для виготовлення фальсифікованого алкоголю, а також інші місця збуту такої продукції, повідомили у департамент захисту економіки Національної поліції України.

 

comments powered by HyperComments