Радник голови райради на Харківщині ховав вибухівку та російську військову форму/ Доповнено

Середа, 25 січня 2017, 12:03
За рішенням суду провели обшук у приватному будинку чиновника
Радник голови райради на Харківщині ховав вибухівку та російську військову форму/ Доповнено

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Національною поліцією виявили у радника голови однієї з районних рад на Харківщині арсенал боєприпасів та російську військову форму.

Правоохоронці за рішенням суду провели обшук у приватному будинку чиновника, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення. Під час нього співробітники спецслужби вилучили шість гранат Ф-1 та РГД-5, запали до них, магазин і понад шістсот набоїв до автомата Калашникова та нарізної малокаліберної гвинтівки, чотири електродетонатори, димову шашку. Оперативники СБ України також виявили у посадовця понад двадцять три тисячі доларів США, бронежилет та військову форму російського зразка з шевронами Збройних Сил РФ.

Посадовцю повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Радника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, - повідомили у прес-центрі СБУ.

Як повідомили в прокуратурі, оголошено підозру колишньому заступнику голови  однієї з райдержадміністрацій області, а нині раднику голови райради на громадських засадах.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Говоруха, 60-річному екс-чиновнику оголошено підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Санкціонований судом обшук проведено працівниками СБУ та Національної поліції за участі прокурора – процесуального керівника в рамках розслідування кримінального провадження про земельні махінації 2010-2014 років.
Раніше СБУ викрила шахрайку, яка збирала гроші під виглядом допомоги бійцям АТО. Зловмисниця зареєструвала на своє ім’я фіктивний благодійний фонд.
comments powered by HyperComments