СБУ затримала банду викрадачів людей/ Фото

Вівторок, 7 лютого 2017, 13:48
Вони викрали місцевого підприємця, який у 2014 році переїхав з Луганська
СБУ затримала банду викрадачів людей/ Фото

Міжрегіональне злочинне угруповання, що спеціалізувалося на викраденні людей, ліквідувала на Харківщині Служба безпеки України спільно з поліцією.

До банди входило троє мешканців з Харківської та Київської областей у віці від 30 до 60 років, один з них раніше був неодноразово засуджений.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію, що днями на околиці обласного центру зловмисники викрали місцевого підприємця, який у 2014 році переїхав з Луганська. Також стало відомо, що бандити погрозами та побиттям намагаються заволодіти чотирма авто жертви та його квартирою в окупованому Луганську.

Оперативники спецслужби 7 лютого затримали членів банди у селищі Пісочин під час спроби заволодіння одним з автомобілів потерпілого. Викрадений підприємець, який знаходився в машині зловмисників у кайданках – звільнений.

Планується відкриття кримінального провадження за ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчі дії.

Також правоохоронці перевіряють можливу причетність членів угруповання до скоєння інших насильницьких та майнових злочинів, - повідомили у прес-центр СБ України.

Як повідомлялось раніше,  у Харкові засуджено банду зі співробітників "Беркуту" та "Грифону"/ ВІДЕО. 2 листопада 2013 року бандити скоїли розбійний напад на знайомого одного з членів злочинної групи, який займався валютно-обмінними операціями. На нього напали на вул. Ярославській, коли той вийшов з пункту обміну валют. Зловмисники побили чоловіка та засліпили сльозогінним газом. Непритомній жертві зв'язали руки та ноги, наділи на обличчя шапку і вивезли за кільцеву дорогу. Свій зухвалий злочин вчиняли під виглядом законного затримання. Зв'язану жертву бандити залишили у лісосмузі поблизу с. Рай-Оленівка. У нього забрали долари США, євро та гривні  в еквіваленті майже 350 тис. грн. Відібрали мобільний телефон, ключі та інші цінні речі.

comments powered by HyperComments