У Харкові засуджено "начальника слідчого відділу підрозділу розвідки" "ЛНР"

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:23
Крім тероризму, йому пред'явлено обвинувачення в "експропріації"
У Харкові засуджено "начальника слідчого відділу підрозділу розвідки" "ЛНР"

За даними слідства, чоловік, що раніше працював у Луганській області адвокатом, у травні 2014 року вступив до терористичної організації самопроголошеної "Луганської народної республіки", де зайняв посаду у розвідці.

Серед обов’язків обвинуваченого, окрім, активної участі у діяльності незаконних збройних формувань, було налагодження системи збагачення терористів шляхом «експропріації» майна громадян. Так, голова розвідки разом зі спільниками чатували на подорожуючих на виїзді з Луганська, зупиняли автівки та відбирали транспортні засоби разом з цінними речами.

Награбоване доставлялося та зберігалося на території захопленого Управління служби безпеки України, де базувалися так звані правоохоронці терористичної  організації.

Зокрема, наприкінці червня 2014 року розбійники пострілами  зупинили "Mitsubishi ASX", за кермом якої сиділа 68-річна жінка. Погрожуючи та залякуючи потерпілу, зловмисники доправили її до приміщення захопленого Управління СБУ. Доставлену протримали майже 5 годин, весь час залякували та погрожували їй та її родичам розправою. Далі наляканій жінці, яка прямувала на підконтрольні Україні території, повідомили, що автомобіль вилучається у зв'язку зі службовою необхідністю та буде повернутий через кілька днів. До того ж, «правоохоронці» вилучили у своєї жертви ще й ноутбук. Звісно майно ані через кілька днів, ані пізніше власникам ніхто не повернув. А у телефонній розмові засуджений повідомив, що вилучене було «платою за життя».

У 2015 році обвинувачений отримав поранення у зоні проведення АТО та приїхав лікуватися у Київську область, де в травні його затримали працівники СБУ.

Київський районний суд м. Харкова визнав винним чоловіка за ч. 1 ст. 258-3, ч.3 ст. 289, ч. 2 ст.187 КК України (участь у діяльності терористичної організації, незаконне заволодіння транспортним засобом, розбій).

Нагадаємо, що Харківщина отримала програму протидії тероризму. Документ передбачає також низку інформаційних та організаційних заходів, у тому числі проведення тренувань та навчань антитерористичного характеру суб'єктами боротьби з тероризмом у взаємодії з регіональними правоохоронними органами, у тому числі місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями.

comments powered by HyperComments