Керівнику департаменту міськради оголошено підозру про вчинення злочину

П'ятниця, 24 березня 2017, 11:29
Прокуратура підозрює його у зловживанні службовим становищем
Керівнику департаменту міськради оголошено підозру про вчинення злочину

Прокуратура області в рамках розслідування незаконної видачі земельних ділянок на території обласного центру за так званою «кооперативною схемою» встановила факт реєстрації фіктивного житлово-будівельного кооперативу (ЖБК) державним реєстратором.

Так, за даними досудового розслідування у лютому 2010 року чиновниця зареєструвала обслуговуючий кооператив як житлово-будівельний, «закривши очі» на повну відсутність підстав для такої реєстрації, оскільки мала попередню домовленість з його засновниками.

Троє громадян, які мали на меті заволодіти земельною ділянкою, провели збори, на яких створили кооператив. До його складу увійшли тільки ці троє осіб. Однак, громадяни мають право стати членами кооперативу лише будучи зареєстрованими у виконкомі на відповідному обліку. Крім того, статут і список членів ЖБК також має пройти затвердження у виконкомі.

Далі підозрювана на основі поданих неналежних документів зареєструвала юридичну особу. При цьому, слід зазначити, що статутна діяльність визначалася, як житлово-будівельна, а в реєстраційній формі поставлено відмітку «обслуговуючий кооператив».

Наслідком цих злочинних дій стало незаконне виділення міською радою псевдоЖБК безоплатно 1 га землі у м. Харкові. Вартість виділеної ділянки складає понад 2,2 млн. грн.

Досудове розслідування триває. Наразі перевіряється причетність підозрюваної до інших аналогічних злочинів. Крім того вирішується питання про відсторонення держреєстратора від займаної посади, - повідомили упрокураутрі Харківської області.

Нагадаємо, що прокуратура намагається через суд повернути громаді понад 11 га землі поблизу Олексіївського лугопарку.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, понад 11 га землі вартістю майже 90 млн. грн. поблизу Олексіївського лугопарку у м. Харкові міська рада незаконно надала у приватну власність у грудні 2016 року.

Власниками земельної ділянки, виділеної за рахунок житлової та громадської забудови землі стали п'ятеро громадян. Однак ніхто з них не перебував на квартирному обліку і не потребував поліпшення житлових умов. Крім того, проект землеустрою на сесії міськради не погоджувався", - розповіла К. Шевцова.

Також прокуратура вимагає від міськради відновити автодорогу.

"Відповідно до діючого законодавства ця земля не може передаватися у приватну власність", - пояснила керівник місцевої прокуратури №1  Катерина Шевцова.

Справа слухається  у господарському суді області . Розмір  ділянки 0,18 га.

comments powered by HyperComments