На довірливих харків'янах шахрай "заробив" 104 тис. доларів США

Четвер, 30 березня 2017, 17:35
Він "провертав" квартирні афери і афери з землею
На довірливих харків'янах шахрай "заробив" 104 тис. доларів США

Так, одному із знайомих він запропонував допомогти перевести нерухомість в нежитловий фонд. З цією метою він виготовив та використав завідомо підроблений документ - відповідне рішення Московського районного суду м. Харкова. На підставі цього рішення проведено реєстрацію права власності на об'єкт нерухомості. Така послуга коштувала потерпілому 4 тис. доларів США.

Ще одною жертвою шахрая стала давня подруга. Він взяв у неї в борг 80 тис. доларів США під приводом здійснення ремонту квартири. При цьому він навіть не збирався їх повертати.

Третій потерпілий сплатив зловмиснику 20 тис. доларів США за обіцянку вирішити питання щодо виділення у власність земельної ділянки.

У 2014 році Дзержинський районний суд. м. Харкова визнав чоловіка винним у шахрайстві та підробленні документів (ч.ч. 2,3,4 ст. 190, чч. 1,3 ст. 358 КК України) і призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 3 роки.

Однак прокуратура не погодилася з умовним покаранням і звернулася у апеляційний суд.

Колегія судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Харківської області погодилася з доводами апеляційної скарги прокурора та призначила зловмиснику 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як раніше писала «Справжня Варта», слідчі знайшли шахрая, якому довірився харків`янин з доларами.

Правоохоронці розповіли, що постраждалий звернувся до них у грудні минулого року. Він повідомив, що в районі Центрального ринку у приміщенні, де нібито міняли валюту, він передав 8300 доларів невідомим чоловікам. Під виглядом перевірки справжності купюр вони заволоділи грошима і зникли.

Кримінальне провадження відкрите за статтею "шахрайство". Затриманий і вже відправлений у СІЗО підозрюваний виявився неодноразово судимим чоловіком, якого саме розшукували за чергове шахрайство, цього разу у Львові. Поліція намагається встановити місцеперебування його спільника. Обом загрожує покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Також нагадаємо, що громадяни не зобов'язані звітувати по телефону про грошові перекази, які приходять на їх банківські картки. На телефонні запити контролюючих служб з проханням надати таку інформацію можна сміливо відмовляти.

comments powered by HyperComments