У Дніпрі були затримані поліцейські, які підозрюються у розбої

Неділя, 9 квітня 2017, 15:52
Слідчими прокуратури Харківської області були затримані поліцейські, які підозрюються у вчиненні розбою.
У Дніпрі були затримані поліцейські, які підозрюються у розбої

Як передає прес-служба прокуратури Харківської області, затримання двох співробітників поліції відбулося в Дніпрі за участі слідчих харківської прокуратури сумісно зі співробітниками внутрішньої безпеки Національної поліції. Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергія Перепелиця, 40-річний підполковник та 33-річний майор поліції підозрюються у скоєнні таких злочинів, як розбій за участі організованої групи та заволодіння майном у великих розмірах.

Розпочалося це з того, що в квітні 2016 року до правоохоронних органів звернулася мешканка Дніпровщини та подала заявку про пограбування. За її словами, у неї було вкрадено понад 1,4 мільйонів доларів та 150 тисяч євро, а також золоті вироби сумою близько 200 000 доларів.

Було розпочате розслідування за статтею 185 КК України – крадіжка. Протягом місяця правоохоронці встановили осіб викрадачів та їх місцезнаходження. Як виявилось, це двоє братів, які переховувались з викраденими грошима та цінностями в райцентрі області. Проте правоохоронці, які їх заарештували, згодом відпустили зловмисників, а награбоване забрали собі. Їм же під страхом фізичної розправи наказали покинути область та зберігати мовчання

6 квітня слідчими прокуратури були затримані обоє правоохоронців. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад. Триває досудове розслідування. Затриманим загрожує до років позбавлення волі.

Як повідомляла «Справжня варта», на даний момент співробітники Харківської прокуратури добиваються розірвання оренди майже на 627 га садів, які стали предметом спору в господарському суді. Відповідний договір був укладений з юридичною особо 2004 року, проте, як виявилось, він містив порушення вимог чинного законодавства. В 2008 році за позовом прокуратури, суд признав його недійсним і державна реєстрація оренди була скасована.

comments powered by HyperComments