Генпрокуратура надала подробиці справи Овіннікової

Субота, 13 травня 2017, 11:03
Заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн.
Генпрокуратура надала подробиці справи Овіннікової

Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га.

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценко Лариса Сарган у своєму фейсбуці.

За її словами справа Овіннікової повязана з більш масштабними справами, які зараз розслідує прокуратура. По цим справам посадовці сприяли створенню т.з. "псевдоЖБК" і незаконному привласненню земельних ділянкок загальною площею понад 650 га вартістю більше 4,05 млрд. грн.

Справу розслідує Головне слідче управління ГПУ /кримінальне провадження від 08.11.2014 за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України/.

Як раніше писала «Справжня Варта», Генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму фейсбуці повідомив, що заступника міського голови м. Харкова заарештують.

Клопотання про арешт заступника Генадія Кернеса було висунуто прокуратурою у св'язку зі справою про виділення 650 га землі керівниками Харківської міськради.

Але Овіннікову можуть відпустити під заставу у 30 млн грн, - повідомив Луценко.

За словами Сарган, Овіннікову Т.І. повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництві у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території м. Харкова в інтересах третіх осіб. 

За результатами розгляду апеляційної скарги, апеляційним судом м. Києва задоволено клопотання слідчого Головного слідчого управління ГПУ та застосовано стосовно останньої запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу у розмірі 30 млн. грн.

Нагадаємо, що прокуратурою Харківської області провоедено санкціоновані судом слідчі дії (обшуки) в будівлі міськради в рамках кримінального провадження за ч.5 ст. 191 КК України за фактами незаконної роздачі землі за так званою"кооперативною схемою".

Харківська міськрада поки що утримується від коментарів.

comments powered by HyperComments