Поліція: Конфлікту міжетнічного характеру у Вільшанах немає. Є поодинокі випадки особистих неприязних відносин

Четвер, 1 червня 2017, 10:35
До такого висновку прийшли представники ГУНП, які провели виїзний прийом громадян селища, у якому виникли масові заворушення зі стріляниною
Поліція: Конфлікту міжетнічного характеру у Вільшанах немає. Є поодинокі випадки особистих неприязних відносин

Нагадаємо, що після сутички з ромами четверо чоловіків із пораненнями були доставлені до районної лікарні, 50-річний потерпілий від отриманих травм помер у лікарні. Затримані місцеві жителі 43 та 38 років. Саме на цих людей прямо вказали свідки, як на найактивніших учасників події. Чоловіки затримані в порядку статті 208 КПК України. Також до подій причетній депутат облради, - повідомляє «Справжня Варта»

За розпорядженням начальника ГУНП в Харківській області, 31 травня у с. Вільшани відбувся виїзний прийом громадян. Біля адміністративної будівлі Вільшанської селищної ради працювала пересувна приймальня. З мешканцями Дергачівського району зустрівся радник начальника ГУНП в Харківській області Олександр Сирота та полковник поліції Костянтин Калашник.

На прийом зі своїми проблемами прийшло понад 30 місцевих жителів. Дехто жалівся на дії працівників місцевого відділу поліції, а дехто на особисті проблеми. Також місцевих жителів хвилюють долі односельчан, яким оголошені підозри в рамках кримінального провадження щодо збройного конфлікту 16 травня.

Від місцевих мешканців співробітники поліції дізнались про деякі нові обставини тих прикрих подій. Троє мешканців написали письмові заяви та одне колективне звернення, а інші громадяни отримали консультації представників главка.

Всі звернення та заяви громадян з виїзної приймальні будуть взяті на особистий контроль керівництва ГУНП в Харківській області. За кожним повідомленням, викладеним у заявах, буде призначена ретельна перевірка, - повідомили у ГУНП.

 Як раніше писала «Справжня Варта»,  до Дергачівського відділу поліції для з’ясування обставин події було доставлено 21 особу - учасників конфлікту з обох боків. Усі вони на сьогоднішній день допитані. Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертиз. Максимальне покарання за вчинення даних кримінальних правопорушень - позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments