Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради

П'ятниця, 2 червня 2017, 15:31
Шахрайство, зловживання службовим становищем, створення злочинної організації - статті, за якими проводиться досудове розслідування
Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради

Генпрокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Харківської міської ради, - повідомляє «Справжня Варта».

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Так, встановлено, що службові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення впродовж 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді м. Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю більше 4,05 млрд грн, які обернули на свою та інших осіб користь.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, поряд з іншими особами, у т.ч. яким вже вручені повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, також причетні колишній начальник управління містобудування та архітектури Харківської міської ради, який одночасно був заступником директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, та його заступник.

За зазначеними фактами 01.06.2017 вказаним особам вручено повідомлення про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництві у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території м. Харкова в інтересах третіх осіб.

У рамках пред’явлених повідомлень про підозру, зазначені посадовці, діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяли заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га, чим спричинили збитки територіальній громаді м. Харкова на загальну суму майже 135 млн грн.

Крім того, зазначені особи перебували на вказаних посадах понад 10 років, та були підлеглими працівниками заступника Харківського міського голови, якій 23.03.2017 було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування триває. На даний час вирішується питання про застосування до зазначених посадових осіб Харківської міської ради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Як раніше писала «Справжня Варта», заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн.

Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га.

Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценко Лариса Сарган у своєму фейсбуці.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments