«Руському міру» не спиться: у Харкові скоєно нічний напад на фотовиставку про грузинський легіон / ФОТОФАКТИ

Яша Томський  |  П'ятниця, 30 червня 2017, 21:43
Поліція ж не змогла класифікувати порушення – відомості внесені до Журналу єдиного обліку правопорушень, але до якої категорії їх віднести, в Кримінальному кодексі нічого не сказано.
«Руському міру» не спиться: у Харкові скоєно нічний напад на фотовиставку про грузинський легіон / ФОТОФАКТИ

У центрі Харкова пошкоджено 10-метровий банер фотовиставки «Грузинський легіон: свої серед своїх», яка проходить в Харківському обласному організаційно-методичному центрі, повідомляє «Справжня варта».

Це сталося проти ночі на 30 червня. Якісь потвори замазали обличчя бійців, зображених на банері, після чого в лівому верхньому кутку шльопнули якусь малограмотну наліпку кустарного виробництва від «руськага міра», підмальовану фломастером – мов курка лапою: «русь правда победа наша». Автограф тіпа.

Що банер пошкоджений, охоронець культурного центру помітив близько сьомої ранку. Банер зняли, на місце викликали патрульну поліцію. Склавши протоколи огляду, патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Про подію повідомили керівників області, СБУ, Національної поліції.

«Ми очікували, що будуть провокації, і в першу ніч після відкриття виставки поліція чергувала біля центру. Але все сталося сьогодні вночі. Ця подія свідчить про те, що інформаційна війна триває. Існує два паралельні світи: АТО, в якій гинуть люди – і веселий, безтурботний Харків, де все це здається далеким і нереальним», – бідкається автор виставки, відомий харківський фотокор Юрій Ворошилов.

На виставці представлені фотографії, зроблені як самими бійцями Грузинського легіону (входить до складу 25-го батальйону), так і харківськими фотографами Сергієм Єрмаковим, Ігорем Русіним, Юрієм Ворошиловим, Ольгою Різниченко...

Експозиція триватиме до 7 липня, але вже без банера.

До речі... Точніше, до відома компетентних органів – ще один фото-факт. Хтось (мабуть з тієї ж невгамовної компанії малахольних) спаплюжив лайтбокси з рекламою концерту «Океана Ельзи» у Харкові на День незалежності України. Принаймні дві, як мінімум, розмальовані такою ж червоною фарбою вивіски побачив кореспондент «Справжньої Варти» на власні очі і на власну камеру на початку Московського проспекту цієї п'ятниці. Зважте: розмалювали лише «Океан Ельзи». Всі інші «реклами» (навіть і ті, що втратили актуальність) – цілі і неушкоджені...

«Руському міру» не спиться. Йому б не спитися остаточно...

Як повідомляла «Справжня Варта», у березні якісь молодики зірвали банер героям АТО на площі Свободи. Тоді поліція теж не поспішала робити висновки...

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments