Злочинці продовжують ошукувати пенсіонерів

Неділя, 30 липня 2017, 13:13
На Харківщині жертвою шахрая стала 77-річна мешканка села Веселе.
Злочинці продовжують ошукувати пенсіонерів

Невідомий чоловік зателефонував пенсіонерці та повідомив, буцімто її син потрапив в аварію та збив людину. Він назвав себе слідчим та виснув жінці наступну пропозицію: вона заплатить гроші, а її син не буде притягнутий до кримінальної відповідальності. Після цього пенсіонерка передала зловмиснику 80 тисяч гривень.

Проте після проведення перевірки співробітниками Липецкого відділення поліції було встановлено, що син заявниці до аварії не потрапляв. Слідчі вже відкрили кримінальне провадження ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. На даний момент правоохоронцями проводяться заходи щодо розшуку злочинця.

Це вже далеко не перший випадок подібного шахрайства. Тому співробітники поліції закликають харків’ян зберігати пильність. У випадку, коли невідома особа повідомляє про неприємну ситуацію за участі родича та пропонує заплатити гроші, слід задати ряд прямих запитань, який може знати тільки він. Або ж запитати про зовнішній вигляд родича. А після розмови слід зателефонувати на номер 102 та розповісти про те, що сталося.

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно був затриманий розбійник, що пограбував пенсіонерку. Він побив постраждалу, а потім, погрожуючи їй ножом, забрав золото. Зловмисник раніше був судимий. Його було затримано.На даний момент чоловік знаходиться слідчому ізоляторі.  

comments powered by HyperComments