Печерський суд надав дозвіл Генпрокуратурі на доступ до документів обслуговуючих кооперативів «Житлобуд-1» та «Авантаж»

Вівторок, 29 серпня 2017, 17:12
Генпрокуратура вважає ці структури причетними до т.з. "кооперативної схеми"
Печерський суд надав дозвіл Генпрокуратурі на доступ до документів обслуговуючих кооперативів «Житлобуд-1» та «Авантаж»

Як виходить з матеріалів ухвали суду від 4.08.2017 р. по справі № 757/45258/17-к , причетними до цієї справи слідчі-прокурори розглядають діючого мера Харкова Генадія Кернеса, екс-мера Михайла Добкіна та екс-заступника мера Тетяну Овіннікову, - повідомляє «Справжня Варта»

" Встановлено, що у 2008 році ОСОБА_4, обіймаючи посаду Харківського міського голови, разом із ОСОБА_5, який обіймав посаду секретаря Харківської міської ради, ОСОБА_6, яка обіймала посаду заступника міського голови - директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, ОСОБА_7, який обіймав посаду заступника директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин - начальника управління містобудування та архітектури Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради, ОСОБА_8, який обіймав посаду заступника директора Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин - начальника управління земельних відносин Харківської міської ради, та іншими не встановленими на теперішній час особами як посадові особи органу місцевого самоврядування, уповноважені розглядати питання, пов'язані із контролем за дотриманням земельного законодавства, підготовкою висновків щодо доцільності та обґрунтованості вилучення земельних ділянок із власності територіальної громади тощо, вступили у попередню змову та, діючи всупереч інтересам служби, використовували своє службове становище, а саме незаконно відчужували із власності територіальної громади м. Харкова земельні ділянки на користь третіх осіб", - йдеться в ухвалі суду.

Суд вирішив "надати старшому слідчому в особливо важливих справах п'ятого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Рижому С.І., іншим слідчим слідчої групи, процесуальним керівникам у кримінальному провадженні, оперативному підрозділу за дорученням слідчого, дозвіл натимчасовий доступ з метою вилучення оригіналів документів, а саме звітів за усіма формами державної статистичної та фінансової звітності поданих у паперовому та електронному вигляді Обслуговуючим Кооперативом «Житлово-Будівельний Кооператив «Житлобуд-1» (ідентифікаційний код юридичної особи 36224907) та Споживчим Товариством «Житлово-Будівельний Кооператив «Авантаж» (ідентифікаційний код юридичної особи 31233747) за період з 2004 року по теперішній час, які знаходяться у володінні Головного управління статистики у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Маршала Бажанова, будинок 28".

Генпрокуратура розслідує діяльність архітекторів Харківській міськради.

Як раніше писала «Справжня Варта», екс-заступниці харківського мера інкримінується нанесення збитків територіальній громаді м. Харкова на загальну суму 128 796 934 грн. Ці збитки були нанесені тим, що Овіннікова Т.І., діючи у складі організованої групи спільно із іншими службовими особами сприяла заволодінню земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею 25,1178 га.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments