Українцям не завадить перевірити справжність куплених авіаквитків

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 15:06
Система бронювання авіаквитків виявилася вразливою для шахраїв
Українцям не завадить перевірити справжність куплених авіаквитків

Заяви від потерпілих компаній продовжують надходити до поліції, - повідомляє «Справжня Варта»

Днями оперативники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України встановили чоловіка, який незаконно використовував інформацію отриману з системи бронювання проїзних документів одного з найбільш популярних туристичних онлайн-агенств. Він незаконно отримував та продавав громадянам України авіаквитки різноманітних компаній повітряних перевезень для виїзду в країни Європи та Сполучених Штатив Америки.

Вартість таких проїзних документів становила від майже 40 до 180 тисяч гривень.

Під час проведення досудового розслідування працівники кіберполіції та співробітники Київської міської прокуратури № 8 встановили, що шахрай для підшуковування та реалізації авіаквитків організував онлайн майданчик. Використовуючи його, зловмисник приймав замовлення на оформлення та збут авіаквитків. Таким чином було реалізовано близько 30 квитків на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень.

На підставі зібраних матеріалів слідчі розпочали декілька кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та за ч.1  ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах) автоматизованих систем, комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України, - повідомили в МВС.

Як раніше писала «Справжня Варта», прокуратура виявила квартирних шахраїв.

Через суд прокурори намагаються повернути квартиру.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments