На Харківщині поширені злочини проти літніх людей

Понеділок, 23 жовтня 2017, 18:17
Крадіжки, пограбування, розбій
На Харківщині поширені злочини проти літніх людей

Як показує статистика, інколи пенсіонери забувають зачинити вхідні двері будинків, що дає можливість зловмисникам безперешкодно потрапляти до їхніх осель, запрошують у гості малознайомих людей, відчиняють двері, не поцікавившись, хто саме до них завітав, - повідомляє «Справжня Варта».

У зв’язку з цим працівники поліції відвідують літніх людей району та розповіли про ті заходи безпеки, які слід вживати, щоб не стати жертвою шахраїв.

Такий "рейд" пройшов днями у Новобаварському раойні.

Дільничні офіцери звертались до громадян з проханням бути пильними та обачливими. Не слід впускати до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, назвались вони соціальними чи медичними працівниками або працівниками різних благодійних фондів. ветеранських організацій. Слід пам`ятати, що злодії можуть завітати під будь-яким приводом з метою оглянути житло та за можливості щось викрасти або ж просто виманити гроші.

Для того, щоб літні люди мали можливість отримати у разі необхідності термінову допомогу, були роздані візитні картки з номерами телефонів та адресами розташувань дільничних пунктів поліції Новобаварського відділу поліції, - повідомили у ГУНП.

Як раніше писала «Справжня Варта», пенсіонера знайшли мертвим з пакетом на голові.

При житті він часто скаржився на погане здоров'я.

Також шахраї продовжують працювати за схемою «ваш син потрапив до поліції, але ви можете відкупитися грошима».

До відділу поліції звернулася 57-річна жінка. Вона розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік, чий голос був схожий на голос її сина. Зловмисник повідомив, що він перебуває у відділі поліції за те, що скоїв кримінальне правопорушення. І для того, щоб його не притягали до кримінальної відповідальності, слід сплатити 2500 гривень. Цю суму жінка перерахувала на банківську картку. Лише після переказу грошей жінка зателефонувала синові та дізналася, що до поліції той не потрапляв.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments