Штаб мобільного реагування Харківської області мобільно відреагував на рейдерство

Четвер, 26 жовтня 2017, 01:35
У чотири селища Зміївського району Харківщини виїжджали мобільні групи працівників юстиції та бюро правової допомоги.
Штаб мобільного реагування Харківської області мобільно відреагував на рейдерство

Приводом і причиною виїзду стали два сигнали землевласників і землекористувачів, повідомляє «Справжня Варта».

Ці звернення стосувалися правових питань, і по обох було надано консультації на місці:

«У чотири селища Зміївського району виїжджали мобільні групи працівників юстиції та бюро правової допомоги. Надали необхідні консультації та роз'яснення громадянам, які зверталися», – поінформував начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.  

Мобільні групи штабу продовжують працювати в районах області. Усього з початку роботи штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників, тобто з 19 серпня, проведено вже 60 таких виїздів, на «гарячу лінію» надійшло завбільшки 40 звернень.

На засідання штабу 25 жовтня розглянули сигнали з Нововодолазького, Красноградського, Харківського та Чугуївського районів.

Нагадаємо, розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної в області було створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників землі та врожаю.

Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії з протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщує діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області. Заступниками голови оперативного штабу стали заступник голови ХОДА Олександр Скакун та начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments