«ОМЕГА ПЛЮС» захватила майно Валківського масло-екстракційного заводу, протаранивши власні ворота

Четвер, 30 листопада 2017, 17:10
15 листопада 2017 року вхід на територію ПП «Валківський масло-екстракційний завод» був заблокований невідомими особами.
«ОМЕГА ПЛЮС» захватила майно Валківського масло-екстракційного заводу, протаранивши власні ворота

Зокрема, 15 листопада 2017 року о 13-й годині автомобілем без номерних знаків були знесені ворота підприємства «ВМЕЗ».

За словами директора «Валківський масло-екстракційний завод» Олександра Грінченка, четверо невідомих людей, які представились працівниками орендодавця — фірми «ОМЕГА ПЛЮС», зайшли слідом за автомобілем, що протаранив ворота, на територію підприємства. Фактично чужинці заволоділи майном, сировиною, готовою продукцією та документацією, що належить на правах власності ПП «ВМЕЗ».


«Використовуючи грубу силу, особи, що здійснили рейдерський захват майна «Валківського масло-екстракційного заводу», виштовхали за прохідну підприємства представника «ВМЕЗ» Віктора Лупиноса, який знаходився на території заводу та здійснював нагляд за цілісністю замків, дверей та вікон приміщень, де знаходяться матеріальні цінності. Як результат — несемо вбитки, діяльність підприємства повністю зупинена», — розповідає Олександр Грінченко.

Довідка

ПП «Валківський масло-екстракційний завод» був заснований у 2001 році як один із структурних підрозділів заводу продтоварів «ГАЛС». Здійснює свою підприємницьку діяльність у виробничих приміщеннях за адресою: м. Валки, проспект Г. Сковороди-12, які  орендує у ТОВ Фірма «ОМЕГА ПЛЮС». На протязі 2017 року орендодавець  тричі збільшував орендну плату за використання нежилих будівель — з 10 до 70 тис. грн. на місяць. Напередодні, а саме 6 листопада, «ВМЕЗ» уклав з Фірмою «ОМЕГА ПЛЮС» договір оренди № 06/11-17 терміном на 1 місяць, тобто до 06.12.2017 року.


Опинившися на вулиці, працівники заводу викликали правоохоронців та звинуватили Олександра Крилова, директора Фірми «ОМЕГА ПЛЮС», у самоправстві. Валківським ВП ГУНП в Харківській області за даним зверненням щодо злочину, передбаченому ст. 356 КК України, було порушено кримінальне провадження №12017220240000480. 

«Вважаю, що під керівництвом директора ТОВ Фірма «ОМЕГА ПЛЮС» Олександра Крилова було здійснено протиправне заволодіння майном ПП «Валківський масло-екстракційний завод». В результаті зловживання паном Криловим своїм службовим становищем як орендодавцем, нашому підприємству було завдано значної матеріальної шкоди», — скаржиться Олександр Грінченко. 

Нагадаємо, завод продтоварів «ГАЛС», однією з гілок якого є ПП «Валківський масло-екстракційний завод», був заснований у 1996 році в м. Валки Харківської області на території збанкрутілої швейної фабрики. Підприємство мало репутацію успішного регіонального виробника масло-жирової продукції, зокрема, майонезів Ювілейний, Салатний, Валківський Янтар, уксуса, горчиці та навіть шоколадного крема.

comments powered by HyperComments