У Харкові виявили загадковий лікувальний центр / ФОТО

Середа, 7 лютого 2018, 21:36
В одному з приватних будинків Немишлянського району Харкова правоохоронці виявили близько трьох десятків людей, котрі заявили, що їх утримують силоміць.
У Харкові виявили загадковий лікувальний центр / ФОТО

Перевірку будинку провели співробітники Харківської місцевої прокуратури №3 спільно з поліцією в рамках розслідування кримінальної виробництва іншого злочину. Мешканці будинку – чоловіки і жінки від 25 до 45 років – повідомили, що їх утримують з метою лікування від наркотичної залежності.

За свідченнями свідків, жертв хапали прямо на вулиці і доправляли до будинку. Там у них відбирали телефони, документи та особисті речі. Вихід з приміщення постійно був під замком, а на вікнах скрізь були грати. До того ж до невільників була приставлена ​​охорона. Дехто з в'язнів заявляють, що не виходили на вулицю більше року.

У підпільному «центрі лікування» вилучили медпрепарати, які, за словами невільників, їх насильно примушували приймати. Найближчим часом буде призначено експертизу, котра повинна встановити зміст препаратів і їх призначення.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі, викрадення двох і більше осіб).

Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюються всі обставини справи і причетні особи.

comments powered by HyperComments