Зловмисницю, яка планувала підірвати пам'ятник в Харкові, тримають під варто

Вівторок, 26 червня 2018, 12:31
Підозрювана у підготовці теракту під вартою буде чекати на судове засідання у своїй справі.
Зловмисницю, яка планувала підірвати пам'ятник в Харкові, тримають під варто

Київським районним судом Харкова був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою жінці, яку підозрюють у  підготовці теракту у в Молодіжному парку. 44-річна мешканка міста 23 червня спробувала  дистанційно привести в дію вибухівку поблизу пам'ятника УПА.  

Як зазначили представники слідства, жінку завербували представники Росії, від яких та регулярно отримувала завдання по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні. Зокрема, в межах своєї діяльності зловмисниця здійснила декілька візитів до Російської Федерації.  

Сам злочин готувався заздалегідь. Жінка змогла знайти особу, якою на основі тротиловому шашки був виготовлений саморобний вибуховий пристрій з дистанційним управлінням. Ним можна було керувати за допомогою мобільного телефону. Вночі 23 червня затримана заклала пристрій в основу пам'ятника УПА. Але довести свій план до бажаного завершення та не змогла - її затримали співробітники СБУ.  

Зараз затриманій оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258 КК України (замах на вчинення терористичного акту). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що затримана  належить до так званого військово-політичну групу "Харківське рух опору" (ВПГ "ХДС"). Даною організацію керували куратори з Російської Федерації. Її учасники з 2014 року спеціалізуються на тому, що підривають пам'ятники, офіси та особистий транспорт представників патріотичних організацій.  

comments powered by HyperComments