Прокуратура затвердила підозру шахрайці, яка через інтернет дурила харків‘ян

Вівторок, 31 липня 2018, 11:24
Жінка через мережу «Інстаграм» продавала ліжка для дітей, які насправді взагалі не існували.
Прокуратура затвердила підозру шахрайці, яка через інтернет дурила харків‘ян

Прокуратурою області була затверджена та оголошена підозра 30-річній мешканці Харкова за фактом серії шахрайств (ч. 3 ст. 190 КК України). Як повідомив начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, наразі встановлено, що жінка на сторінці в мережі «Інстаграм» розміщувала оголошення про продаж деревних меблів, у тому числі – ліжок для дітей.

Зловмисниця змогла привабити покупців низькими цінами. Зазвичай це були жінки, які бажали придбати дитячі меблі. У всіх випадках застосовувалась одна схема: клієнти отримувати обіцянку отримати готове ліжко через 60 днів, переплачували половину його вартості на банківську картку, проте бажаного товару так і не бачили.

Спочатку так звані «виробники» називали інші дати, а потім просто ігнорували дзвінки та листи. На даний момент стало відомо як мінімум про дев‘ятьох потерпілих. Сума збитків зараз складає більше 30 000 гривень.

Досудове розслідування триватиме. Будуть встановлені всі обставини даної справи, потерпілі та особи, причетні до здійснення шахрайства.

comments powered by HyperComments