Цього року Харківщині було зафіксовано 2900 випадків телефонного шахрайства

Вівторок, 2 жовтня 2018, 12:30
З них майже по 600 фактах особи зловмисників встановлені.
Цього року Харківщині було зафіксовано 2900 випадків телефонного шахрайства

З початку 2018 року на території Харківщини зафіксовано 2900 випадків телефонного шахрайства, з них майже по 600 фактах особи зловмисників встановлені, повідомляє прес-служба Національної поліції Харківської області. Зазвичай зловмисники вигадують історії, які спонукають їх жертв віддати заощадження. Класичний випадок: родич потрапив в біду, але для того, щоб уникнути проблем із законом, необхідно перерахувати гроші на зазначений рахунок. При чому, шахраї часто обирають нічний час, адже тоді їх жертва буде менш пильною.  

Правоохоронці радять в таких випадках задати декілька питань, на які відповісти може тільки сам родич. Можна також попросити описати його зовнішність. І взагалі, коли мова йде про переказ грошей, не слід довіряти незнайомим особам ким би вони не представились.  

Також в жодному разі не слід повідомляти особисту інформацію невідомим особам, розголошувати секретні коди ваучерів поповнення, дані банківських карток та паспортні дані. Також останнім часом розповсюдженим явищем стало скоєння шахрайських дій під приводом проведення акцій та різноманітних виграшів.

comments powered by HyperComments