У Харкові СБУ затримала бойовика «Л/ДНР» з арсеналом зброї (ФОТО, ВІДЕО)

Субота, 26 січня 2019, 12:05
Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Харкова, уродженець однієї з республік Кавказу, у 2014 році за власною ініціативою розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували території Луганської і Донецької областей.
У Харкові СБУ затримала бойовика «Л/ДНР» з арсеналом зброї (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомляє керівник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці в Facebook, бойовик перебував у складі незаконних збройних формувань «ДШБ ДНР», «Козача спілка «Війська Донського ДНР», спеціалізуючись на диверсійно-розвідувальній діяльності.

У складі батальйону терористів «ЛНР» «Заря» харків’янин також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України поблизу м. Дебальцеве Донецької області.
Повернувшись на Харківщину для «відпочинку», бойовик продовжував підтримувати контакти з представниками терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», а також вербував місцевих мешканців для участі у незаконних збройних формуваннях. За інформацією СБ України, найближчим часом зловмисник планував знов виїхати на окуповану територію та приєднатися до бойовиків «ЛНР».

Правоохоронці провели обшук приватного домоволодіння у Харкові, де мешкав зловмисник, під час якого виявлено та вилучено сім бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГ-42 із запалами, а також дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів. Бойовика затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Управління СБ України в Харківській повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття та затримання зловмисника відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

comments powered by HyperComments