У Харкові на хабарі погорів ще один правоохоронець (ФОТО)

П'ятниця, 13 грудня 2019, 16:22
Інспектор патрульної поліції продавав харківськім водіям підроблені свідоцтва про реєстрацію автомобілів та таблички реєстраційних державних номерів.
У Харкові на хабарі погорів ще один правоохоронець (ФОТО)

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, у листопаді за черговий фальшивий документ старший лейтенант отримав на свій банківський рахунок 8 тисяч гривень. Вчора, 12 грудня, під час передачі покупцю підробленого свідоцтва про реєстрацію автомобіля підозрюваного було затримано.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру старшому лейтенанту поліції інспектору УПП в Харківській області  за ч.ч.1, 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід – Харківське УВБ ДВБ Національної поліції України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, на початку грудня харківський правоохоронець був затриманий «на гарячому» під час отримання 75 тисяч гривень. Правоохоронець вимагав у обвинуваченого 6 тисяч доларів. За ці гроші поліцейський обіцяв не притягувати харків’янина до кримінальної відповідальності.

У липні  двоє слідчих міського відділу Національної поліції Запорізької області вимагали від представниці комерційної структури Харкова десять тисяч  доларів. За ці гроші поліцейські обіцяли підприємцю закрити кримінальне провадження за нібито заволодіння майном комерсантів із Запорізької області. Зловмисники залучили колишнього співробітника Харківського підрозділу поліції в якості посередника.

У травні співробітники Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність групи працівників Головного Управління Національної поліції в Харківській області, які систематично отримували хабарі з наркоторговців.

comments powered by HyperComments