Adidas не для вас: Слобожнська митниця припинила спроби порушення інтелектуальної власності

Понеділок, 30 листопада 2020, 12:23
Митне оформлення одягу від CHANEL та взуття Adidas не відбулося - слобожанські митники припинили порушенням прав інтелектуальної власності.
Adidas не для вас: Слобожнська митниця припинила спроби порушення інтелектуальної власності

З  початку року фахівцями Слобожанської митниці Держмитслужби опрацьовано 64 запити від митних постів щодо вирішення  питання необхідності застосування заходів із захисту прав інтелектуальної власності, за результатами яких здійснено  призупинення митного оформлення товарів по 28 митним деклараціям.

Серед товарів, митне оформлення яких було призупинено, були товари всесвітньо відомих торговельних марок, таких як Schneider Electric, WILO,  CHANEL, Adidas, NIKE, Mobis тощо. У ході перевірок, представники правовласників торгових марок Schneider Electric, WILO та Mobis  повідомили митницю про відсутність заперечень щодо митного оформлення  товарів із вказаними торговельними марками.

А ось перевірки товарів бренду CHANEL, Adidas, та NIKE видали принципово інші результати. Зокрема, у березні було призупинено митне оформлення чоловічих футболок, що містили позначення торговельної марки CHANEL з метою проведення експертизи. В результаті чого і було підтверджено  порушення прав інтелектуальної власності. Як наслідок — складення протоколу  про порушення митних правил за статтею 476 МКУ, а саме «Переміщення товарів через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності».

Подібні випадки трапились в червні та липні п.р.. Зокрема було здійснено призупинення митного оформлення взуття, що надійшло з Китаю в міжнародних експрес-відправленнях. І хоч зазначене взуття містило позначення торговельних марок  Adidas та NIKE, але за зовнішнім виглядом  було не дуже якісним. Після отримання від представників правовласників письмових підтверджень  про те, що зазначені товари є контрафактними, було складено 6 протоколів за ст. 473 «Пересилання через митний кордон України  у міжнародних поштових та експрес-відправленням  товарів, заборонених до такого пересилання» Митного кодексу України.

comments powered by HyperComments