На Харківщині викрили кілька схем ввезення «євроблях» за підробленими документами

Вівторок, 1 грудня 2020, 21:53
Слобожанська митниця Держмитслужби України поділилася не тільки успіхами, а й секретами виявлення підступних схем ввезення автівок з фейковими документами.
На Харківщині викрили кілька схем ввезення «євроблях» за підробленими документами

69 протоколів про порушення митних правил на суму 3,2 млн грн, накладення судом санкцій на загальну суму 2,2 млн грн — такі результати роботи Слобожанської митниці Держмитслужби в напрямку протидії схемі ввезення громадянами автівок за підробленими документами.

Фахівці управління протидії митним правопорушенням та контрабанді Слобожанської митниці на постійній основі здійснюють моніторинг фактів переміщення через митний кордон  України в режимі тимчасового ввезення транспортних засобів  іноземної реєстрації з ознаками ризикованості.

В результаті аналітично-пошукової роботи направляються запити до нотаріусів та контролюючих органів Литви, Латвії, Німеччини, Польщі, Грузії тощо. В ході опрацьовки отриманих відповідей встановлюються численні факти, коли під час здійснення митного контролю в якості підстави для переміщення через митний кордон України транспортних засобів громадянами надаються підроблені документи або такі, що містять неправдиві відомості щодо найменування, характеристик, країни походження, вартості, їх маркування та номерів транспортних засобів.

З початку року на підставі отриманих відповідей уповноважених органів іноземних країн співробітниками управління протидії митним правопорушенням та контрабанді Слобожанської митниці Держмитслужби складено 69 протоколів про порушення митних правил за ст. 483 МК України на загальну суму понад 3,2 млн гривень.

Санкція ч.1 ст. 483 Митного кодексу України передбачає конфіскацію предмета порушення митних правил та штраф у розмірі 100% вартості таких предметів.

Станом на 20 листопада за вказаними справами про порушення митних правил судом накладено санкцій на суму 2,2 млн гривень. Робота у вказаному напрямку триває, повідомили у пресслужбі Слобожанської митниці.

comments powered by HyperComments