У Харкові за участю спецпідрозділу «Тор» сталося рейдерське захоплення відомого виробника лінолеуму

Середа, 23 грудня 2020, 16:19
У ніч на середу, 23 грудня було здійснене рейдерське захоплення харківського заводу «Алексвуд» - відомого виробника лінолеуму і ламінату.
У Харкові за участю спецпідрозділу «Тор» сталося рейдерське захоплення відомого виробника лінолеуму

Про це заявили сьогодні представники підприємства, підкресливши, що в рейдерській схемі були задіяні співробітники Національної поліції, зокрема, спецпідрозділ «Тор».

У свою чергу, в НПУ повідомили, що на номер «102» надійшов дзвінок від невідомої, яка представилася дочкою власника підприємства. Вона повідомила правоохоронцям, що «на заводі знаходяться невідомі».

За фактом її звернення прибулі на завод бійці спецпідрозділу «Тор», незважаючи на присутність керівника охоронного агентства та юристів, незаконно затримали і вивезли з території заводу адвоката і співробітників охорони. «Для зняття показань і встановлення осіб затриманих, - повідомив представник «Тора» (див. відео).


Харківська група підприємств «Алексвуд», які знаходяться в районі Нової Баварії (адреса: вул. Конотопська, 1 і 4), відома як великий вітчизняний виробник лінолеуму, ламінату, терасної дошки та виробів із пластику (в групу також входять підприємства ТОВ "НВ Фабрик" і ПФ "Алекс-3"). Її директор і власник обох будівель по вул. Конотопської Леонід Гайшук 1966 р.н. помер 17 квітня 2020 року. В даний час проходять процедури щодо вступу в спадок корпоративними правами підприємства з боку дружини Гайшука - Олени Байбекової, яка жила з померлим останні 10 років - і їх дітей: Гайшука Леоніда Леонідовича 2015 р.н. і Байбекова Беніаміна Леонідовича 2019 р.н.

Леонід Гайшук з сім'єю: Е. Байбекова і сини Леонід і Бениамин (фото з соцмереж)

Свого часу директором підприємства Л.Гайшуком була оформлена довіреність на свою дружину Е.Байбекову, яка ніким не заперечується. На її підставі для здійснення поточної діяльності 01.07.2020 підприємство "Алексвуд" здало виробничі площі заводу в оренду ТОВ «Балана». Останнє аж до вчорашнього дня здійснювало там законну діяльність на підставі договору оренди. Фірма «Балана» в даний час самостійно закуповує сировину і виробляє на заводі продукцію, яка йде на експорт. З боку ДПС до діяльності підприємства претензій немає. На сьогоднішній день на території заводу сконцентровано сировину і майно "балу» не на один мільйон гривень.
 
У процесі вступу до спадку Гайшук Л.Л. про свої амбіції несподівано заявила його перша дружина Ірина Полуектова, з якою екс-власник заводу розлучився ще в 2007 році. Від шлюбу з Гайшук у Ірини Полуектова є дочка - Марія, яка також претендує на незначну частину спадщини. Згідно з чинним законодавством, однак, колишня дружина не відноситься до спадкоємців (на відміну від своєї дочки, а також другої дружини Гайшук і його спільних дітей з Байбекова Е.А.).
 
Проте, Ірина Полуектова написала на ім'я заст. начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Олега Максимовича заяву про те, що невідомі, нібито, захопили завод, що належав батькові Марії. За цією заявою було відкрито провадження, яке адвокати підприємства «Алексвуд» розцінюють виключно як тиск на слідство. Вчора ввечері в рамках слідчих дій по цьому провадженню на заводі був проведений обшук, який, однак, нічим не закінчився. На підприємстві на ніч залишився чергувати адвокат ТОВ «Балана».


 
Як повідомлялося вище, після цього на номер «102» вночі надійшов дзвінок від невідомої, яка, представившись дочкою власника підприємства, повідомила, що на заводі знаходяться невідомі. Після чого співробітники «Тора», прибувши на завод, нейтралізували охорону підприємства «Балана», незаконно затримавши і вивізши її з заводу разом з адвокатом. Потім, за інформацією Нацполіціі, слідчий передав Марії Полуектова на відповідальне зберігання будівлі підприємства. Та, в свою чергу завела на завод близько 20 бійців в балаклавах - за попередньою інформацією, з ГО "Центурія".

Орендарі і адвокат представників колишнього власника підприємства Л.Гайшука вважають подію рейдерським захопленням заводу Іриною і Марією Полуектововими. За їхніми словами, дії Нацполіціі будуть оскаржені, а підприємство - повернуто представнику законного власника і орендарям, діяльність яких була паралізована невстановленими особами, які перебувають на території заводу.

comments powered by HyperComments