У Харкові СБУ викрила міжрегіональну групу, яка постачала українську зброю країні-агресору

Понеділок, 24 травня 2021, 11:37
Контррозвідники Служби безпеки України в Харківській області викрили і блокували діяльність міжрегіональної злочинної групи.
У Харкові СБУ викрила міжрегіональну групу, яка постачала українську зброю країні-агресору

Її учасники незаконно поставляли великі партії товарів військового призначення Російської Федерації.

Про це повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Співробітники спецслужби встановили, що до складу групи входили жителі Харківської, Київської та Сумської областей.

Зловмисники скуповували комплектуючі на вторинному ринку у приватних комерсантів і, минаючи митницю, автотранспортом вивозили в Росію. Потім посередник перепродував обладнання авіаційної, танкобудівної і радіоелектронної галузей оборонним підприємствам РФ.

В рамках відкритого кримінального провадження припинено спробу незаконного переправлення до Росії партії військових товарів на загальну суму понад $ 100 тисяч.

Після цього правоохоронці провели 16 обшуків за місцями проживання учасників злочинної групи та зберігання товарів військового призначення на території Харківської, Київської та Сумської областей.

В ході слідчих дій вилучено: комплектуючі до військової техніки; штампи для підробки технічної документації; печатки комерційних структур, бухгалтерські документи, чорнові записи, чеки, засоби зв'язку та інші докази протиправної діяльності.

Зараз вирішується питання про повідомленні учасникам групи про підозру за ч. 1 ст. 333 КК (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Також СБУ перевіряє можливу причетність членів злочинної групи до постачання українським оборонним підприємствам «б/у» комплектуючих до військової техніки. За однією з версій, обладнання ділки скуповували на території Росії і України, а потім піддавали «косметичному ремонту» і забезпечували підробленою технічною документацією.

comments powered by HyperComments