Харківські митники виявили в автівках асортимент незадекларованих товарів

П'ятниця, 27 серпня 2021, 11:03
Переміщення товарів з порушенням митних правил виявили співробітники митного поста “Гоптівка” Харківської митниці в пункті пропуску “Гоптівка”.
Харківські митники виявили в автівках асортимент незадекларованих товарів

Запчастини до престижних іномарок виявлені під час проведення митно-прикордонного огляду автомобіля «AUDI А6». Автомобіль в’їхав на територію України з РФ  під керуванням громадянина України, який обрав “зелений коридор”.

Але в ході огляду в багажному відділенні було виявлено запчастини до автомобілів престижних марок - «JAGUAR», «NISSAN», «BMW»,  «MAZDA», «MERCEDES», «VOLKSWAGEN» тощо в асортименті, обсяг яких перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України та які підлягають оподаткуванню митними платежами.

Таким чином, громадянин  порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. Вартість предметів порушення склала 43 503 гривні.

Дії громадянина мають ознаки порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. У відношенні порушника складено протокол, а незадекларований товар вилучено.

 

comments powered by HyperComments