Знищення спорткомплексу ХНУ Каразіна кваліфікували як військовий злочин

Понеділок, 9 травня 2022, 18:03
Слідчі СБУ оглянули зруйнований окупантами спорткомплекс у Харкові та розпочали розслідування за відповідною статтею Кримінального кодексу України - порушення законів та звичаїв війни.
Знищення спорткомплексу ХНУ Каразіна кваліфікували як військовий злочин

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, 5 березня 2022 року російські військові обстріляли спортивний клуб Уніфехт Харківського національного університету ім. Каразіна. Навчально-спортивний комплекс виявився зруйнованим, а розташовані поблизу будинки пошкоджені.

Правоохоронці провели усі необхідні слідчі дії. 9 травня слідчі додатково оглянули місце події. В огляді брали участь вибухотехніки та криміналісти. Вони виявили додаткові речові докази та зафіксували пошкодження та руйнування в комплексі.

Завдяки зібраним даним та подальшим експертизам, слідчі хочуть з’ясувати, який тип зброї використовували російські військові, звідки саме проводився обстріл та який масштаб завданих збитків.

5 березня стало відомо, що окупанти знищили будівлю спорткомплексу Харківського національного університету ім. Каразіна Уніфехт. Тоді правоохоронці провели первинний огляд та зібрали речові докази.

comments powered by HyperComments