У Харкові у наркодилера вилучено «Альфа-PVP» на шість мільйонів

Четвер, 5 січня 2023, 09:42
Мешканця Харкова затримали під час «роботи».
У Харкові у наркодилера вилучено «Альфа-PVP» на шість мільйонів

Фігурант займався збутом гуртових партій заборонених речовин. Дилера затримали, коли він у лісосмузі робив чергову схованку з великою кількістю психотропів – "мастер-клад".

Нині йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави, повідомляє обласна поліція. Під час відпрацювання оперативної інформації працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НП України спільно зі слідчими Красноградського районного відділу поліції затримали 31-річного харків’янина. Чоловік на узбіччі дороги поблизу села Зоряне у лісопосадці зробив "мастер-клад" - велику закладку із забороненими речовинами.

Встановлено, що чоловік працював на Інтернет-крамницю з продажу психотропних речовин. З метою конспірації для зберігання та фасування "товару" він орендував кімнату в одному з готелів міста. Надалі збував психотропи гуртовими партіями по території міста та області, а гроші отримував на банківську карту.

В ході огляду місця події на території лісосмуги правоохоронці вилучили близько 3 кг "Альфа-PVP", а під час слідчих дій в орендованій кімнаті – ще 8 кг аналогічних психотропних речовин.

Крім того, вилучено автомобіль зловмисника, який він використовував у своїй злочинній діяльності. Виявлені психотропні речовини скеровано на проведення експертних досліджень, а їх орієнтовна вартість за цінами "чорного" ринку становить 6 мільйонів гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Красноградський районний суд Харківської області обрав йому запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. За вчинене затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments